Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin ve Tayvan arasında sular durulmuyor: 39 savaş uçağı sınırı ihlal etti

Düzenleyen:
Çin ve Tayvan arasında sular durulmuyor: 39 savaş uçağı sınırı ihlal etti

DÜNYA Haberleri

Çin, Tayvan yönetiminin hava sahası olarak kabul ettiği bölgeye 39 savaş uçağıyla girdi. Tayvan Savunma Bakanlığı bu durumu 'En büyük ihlal' diye nitelendirdi.

Güney Çin Denizi'nde sular durulmuyor. Ukrayna-Rusya krizi devam ederken Çin ve Tayvan arasındaki kriz gittikçe büyüyor. Çin Hava Kuvvetlerine ait 39 savaş uçağı Tayvan'ın hava sahasını aşarak bölgeye girdi.

Konuyla ilgili Tayvan Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık ekim ayından bu yana toplamda 52 Çin savaş uçağının bölgelerine girdiğini belirtti.

'KAYDEDİLEN EN BÜYÜK İHLAL'

Çin'in 39 uçağının bölgeye girmesi üzerine bakanlık durumu  "Ekim ayından bu yana kayıtlara geçen en büyük ihlal" diyerek değerlendirdi.

Çin ve Tayvan arasında sular durulmuyor: 39 savaş uçağı sınırı ihlal ettiEkim ayından bu yana Çin'e ait 52 savaş uçağı Tayvan sınırlarını ihlal etti.

TAYVAN HAREKETE GEÇTİ

Ülke yönetimi Çin'in bu hareketine karşılık telsizlerden uyarıda bulunarak faaliyetlerinin izlenmesi için sivil devriye uçaklarını gönderdi. Ayrıca Hava savunma sistemlerininde konuşlandırıldığı belirtildi.

Çin ve Tayvan arasında sular durulmuyor: 39 savaş uçağı sınırı ihlal etti

UZMANLAR TAHMİN ETMİŞTİ

Batılı siyasiler ve uzmanlar daha önce, Ukrayna ve Rusya arasında tansiyonun artması halinde, Çin ordusunun da her an Tayvan'a girebileceğini öne sürmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...