Çavuşoğlu’nun ABD ziyaretinde dikkat çeken kare... Gözler Blinken’e döndü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çavuşoğlu’nun ABD ziyaretinde dikkat çeken kare... Gözler Blinken’e döndü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çatısı altında ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu’na katılmak üzere ABD'de bulunan Bakan Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Blinken'le buluşmasında, söylemlerinin yanı sıra ortaya çıkan kare de oldukça dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çatısı altında ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu’na katılmak üzere geldiği ABD’de temaslara devam ediyor. Bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştireceği görüşme öncesi basına konuşan Çavuşoğlu'nun, Blinken ile birlikte verdiği kare, konuştukları konular kadar ilgi çekicioldu. Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması esnasındaa Blinken'in konuşma boyunca gerçekleştirdiği duruş, dikkatleri üzerine çekti. 

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Bakan Çavuşoğlu, Blinken ile yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, görüşmede fikir ayrılıklarını diplomasi ile çözmeye çaba göstereceklerini belirterek, “Odaklanmamız gereken bazı noktalar var. Bunlar çerçevesinde ikili ilişkilerimizi daha da derinleştireceğiz ve güçlendireceğiz” dedi.
ABD ve Türkiye arasında 100 milyar dolarlık bir ticaret hacminin hedeflendiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, “2021’de pandemiye rağmen gördüğümüz artış bizi hedefimize ulaşacağımız konusunda bizi daha da umutlandırıyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...