Ukrayna'da ilk savaş suçu davası: Rus askeri hakim karşısında

Düzenleyen:
Ukrayna'da ilk savaş suçu davası: Rus askeri hakim karşısında

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da işgal girişiminde bulunan Rus askerleri arasında yer alan Vadim Shishimarin, savaş suçu nedeniyle yargılanıyor. Ukrayna'daki ilk savaş suçu davasında yargılanan 21 yaşındaki Shishimarin, 62 yaşındaki bir sivili öldürdüğünü kabul etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı saldırılar devam ederken, Rus askerlerine karşı açılan ilk savaş suçu davasına başlandı. 21 yaşındaki Rus askeri Vadim Shishimarin, 28 Şubat’ta kuzeydoğu Ukrayna’da bisikletle gitmekte olan 62 yaşındaki bir sivili öldürdüğü iddiasıyla başkent Kiev’deki bölge mahkemesinde hâkim karşına çıktı.

Duruşma salonundaki cam bölmede tutulan Rus askeri, suçlamaları kabul etti. Hakkında müebbet hapis cezası talep edilen Sibirya’nın Irkutsk bölgesinden olan Shishimarin, savaş suçları ve kasıtlı cinayet dâhil olmak üzere iddialardan suçlu olup olmadığı sorulduğunda “evet” cevabını verdi. Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, 11 binden fazla savaş suçu tespit ettiklerini belirterek “Şimdiden 40 şüphelimiz var. Bu ilk duruşmayla, Ukrayna’da suç işleme emri veren veya bu suçlara yardım eden her failin, her kişinin sorumluluktan kaçmayacağına dair net bir mesaj gönderiyoruz” dedi.

AZOVSTAL'DEN İKİ GÜNDE 959 TAHLİYE

Ukrayna’nın Mariupol şehrinde Rus kuşatmasındaki Azovstal Fabrikasında aralarında ağır yaralıların da olduğu Azov Taburu birliğine bağlı Ukraynalı askerlerin tahliye edildiği bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise son iki günde fabrikadaki 959 Ukraynalı askerin teslim olduğunu bildirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...