Ukrayna müzakereleri yok sayarak resti çekti! Rus birlikleri tamamen çekilene kadar ateşkes olmaz

Düzenleyen:
Ukrayna müzakereleri yok sayarak resti çekti! Rus birlikleri tamamen çekilene kadar ateşkes olmaz

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 3 ay geride kaldı. Bölgede çatışmalar sürerken, Ukrayna lideri Zelenski'nin Danışmanı Mihail Podolyak ateşkes ihtimalleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Podolyak yaptığı açıklamada, "Bize ateşkes teklif etmeyin. Bu, Rus birlikleri tamamen geri çekilmeden imkansız. Rusya, işgal altındaki topraklarımızı tamamen özgürleştirmeye hazır olana kadar müzakere ekibimiz silahlar, yaptırımlar ve paradır" dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda 85 gün geride kaldı. Bölgede bilanço ağırlaşırken Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

“BİZE ATEŞKES TEKLİF ETMEYİN” 

3 aydır Rus heyetlerle birlikte müzakere masasına oturan Podolyak, devam eden sürece ilişkin konuşup resti çekti. Zelenski'nin sağ kolu, "Bize ateşkes teklif etmeyin. Bu, Rus birlikleri tamamen geri çekilmeden imkansız" ifadelerini kullandı.

“MÜZAKERE EKİBİMİZ; SİLAHLAR, YAPTIRIMLAR VE PARADIR” 

Fransa ile Almanya'nın aracılık ettiği ve Belarus'un başkenti Minsk'te 2015 yılında Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki savaşı durdurmak için imzalanan barış anlaşmasına işaret eden Podolyak, "Ukrayna yeni 'Minsk' ve savaşın birkaç yıl içinde tekrar etmesiyle ilgilenmiyor. Rusya, işgal altındaki topraklarımızı tamamen özgürleştirmeye hazır olana kadar müzakere ekibimiz silahlar, yaptırımlar ve paradır" dedi.

BİLANÇO AĞRLAŞIYOR 

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'tan beri devam eden savaşta sivil can kayıpları artıyor. Ukrayna Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya saldırıları sonucunda 658'den fazla çocuğun yaralandığı, 231 çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi. Savcılık, ayrıca saldırılarda 457'den fazla sivilin de yaralandığını açıkladı. Rakamların son veriler olmadığı, geçici olarak işgal edilmiş ve kurtarılmış bölgelerde çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...