Türk SİHA’ları için sıraya girdiler: Suudi Arabistan Akıncı için Türkiye ile temasa geçti

Düzenleyen:
Türk SİHA’ları için sıraya girdiler: Suudi Arabistan Akıncı için Türkiye ile temasa geçti

DÜNYA Haberleri

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk SİHA’ları elde ettiği başarılarla tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. Özellikle Ukrayna ve Karabağ’daki başarılarıyla gazete manşetlerine konu olan Türk SİHA’larına her geçen gün talip artıyor. Gelen son bilgiye göre Suudi Arabistan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA’ları satın almak için harekete geçti.

Tüm dünyanın gözdesi haline gelen Türk SİHA’larına talip artıyor. Lübnan merkezli Tactical Report, Suudi Arabistan’ın yerli ve milli imkanlarla ürettiği Bayraktar Akıncı TİHA’yı satın almak için Baykar’la görüşmelere başladığını duyurdu. 

Haberde Suudi Arabistan’ın bu hamlesinin nedeni ise askeri kabiliyetini arttırmak ve yeni kurulan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi'nin, SİHA tedarikiyle yakından ilgilendiği olarak belirtildi. 

“TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİNDE SOMUT ADIMLAR ATILACAK” 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm alanlarda geliştirecek somut adımların atılacağını vurgulayarak, Suudi Arabistan'a SİHA satışının gündemde olup olmadığına yönelik soruya 'Mümkün olmaması için bir gerekçe bulamıyorum' ifadelerini kullanmıştı. 

TÜRKİYE’YE YÖNELİK AMBARGOYU KALDIRDILAR 

Öte yandan Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler ise pozitif bir şekilde ilerlemeye başladı. İlişkilerin pozitif yönlü ilerlemesiyle Suudi Arabistan 2020'nin başından beri uygulanan Türk ürünlerine örtülü boykot süreci sona ermişti.

Türk SİHA’ları için sıraya girdiler: Suudi Arabistan Akıncı için Türkiye ile temasa geçti

DÜNYACA ÜNLÜ DERGİ TARAFINDAN DETAYLI İNCELENMİŞTİ 

Ünlü Amerikan dergisi New Yorker ise Bayraktar TB2’leri masaya yatırarak detaylı bir inceleme yapmıştı. “Savaşın Doğasını Değiştiren Türk İHA”sı olarak ele aldığı makalede Bayraktar TB2'nin, Kuzey Afrika'dan Kafkasya'ya kadar birçok bölgedeki başarılarına dikkat çekilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...