Ameliyattan uyandı, hayatının şokunu yaşadı! Konuştuğu kimse onu anlamıyor

Düzenleyen:
Ameliyattan uyandı, hayatının şokunu yaşadı! Konuştuğu kimse onu anlamıyor

DÜNYA Haberleri

Avustralya'da bademcik ameliyatı olan doktor kadın, ameliyat sonrası yabancı aksan sendromuna yakalandı ve hiç bilmemesine rağmen İrlanda aksanıyla konuşmaya başladı.

Tayland asıllı 29 yaşındaki diş hekimi kadın, geçirdiği ameliyat sonrası hayatının şokunu yaşadı çünkü normalde Avustralya aksanıyla konuşurken ameliyattan sonra İrlanda aksanıyla konuşmaya başladı.

Tayland asıllı olan 29 yaşındaki diş hekimi Angie Yen, sekiz yaşındayken Brisbane'e taşındı ve geçtiğimiz yıl bir bademcik ameliyatı geçirdi. Olayı TikTok üzerinden anlatan Yen, olduğu ameliyattan sonra Avustralya aksanını kaybettiğini ve ilginç bir şekilde İrlanda aksanıyla konuşmaya başladığını fark ettiğini söyledi.

Genç kadın verdiği bir demeçte insanlarla iletişim kurarken problem yaşadığını ifade etti ve  “Bir diş hekimi olarak profesyonel hayatımda bazen kelimeleri telaffuz etmekte zorlanıyorum. İnsanlar bazen söylediklerimden bir şey anlamıyor. Söylediklerimi tekrar etmem istenildiğinde daha da sinirleniyorum” şeklinde konuştu.

29 yaşındaki Yen, çevresindekilerin aksanı ile dalga geçtiklerini, yaşadığı durumdan kurtulmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını ve bir çözüm bulmaya çalıştığını belirtti. 

Genç kadına doktorlar tarafından kafa travması, felç veya ameliyatla tetiklenen nadir bir beyin hastalığı olan Yabancı Aksan Sendromu teşhisi konuldu.  Ameliyatının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala eski haline dönemediğini vurgulayan Yen, bunun insanların bir gecede başına gelebileceğini bilmediğini belirtti ve "İngilizce'nin ikinci dilim olmasına rağmen şu an konuşma sorunu yaşıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...