Rusya Ukraynalıları ikna etmek için türlü yöntemler deniyor: Şehir merkezlerinde mobil ekranlı propaganda

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya Ukraynalıları ikna etmek için türlü yöntemler deniyor: Şehir merkezlerinde mobil ekranlı propaganda

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya, Ukrayna'daki savaşta kontrolü ele geçirdiği Mariupol ve Volnovakha kentlerine mobil ekranlar kurarak propaganda yapmaya başladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırılarda kontrol sağladığı Mariupol ve Donetsk'e bağlı Volnovakha kentinde halka yönelik propaganda faaliyetleri yürütüyor.

Rusya'nın kontrolü ele geçirdiği kentlerde yaşayan Ukraynalıları ikna etmek için türlü yöntemler uygulayan Ruslar, mobil ekranlarla propagandaya başladı.

Hayatın durma noktasına geldiği kentlerde elektrik, su ve temel ihtiyaçlar hala karşılanamazken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı dış dünya ile bağlantının neredeyse koptuğu iki kente mobil ekranlar gönderdi.

SAVAŞ HAKKINDA BİLGİ ALACAKLAR

Kent meydanlarına ve mahallelere kurulan ekranlara Rus haber kanalları açılırken, Ukraynalılar savaş hakkında bu ekranlar üzerinden bilgi edinmeye başladı. Bakanlık bu uygulamayla Ukraynalılara "doğru bilgi" aktarıldığını ifade etti.
 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...