Bayraktar'ın fiyatını başlatılan kampanya ortaya çıkardı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Bayraktar'ın fiyatını başlatılan kampanya ortaya çıkardı

DÜNYA Haberleri  / BBC Türkçe

Ukrayna'da süren Rus işgali nedeniyle bölgeye yardım göndermek isteyen Litvanyalılar, Bayraktar TB2 SİHA alınması için 3 günde 3 milyon euro bağış topladı. 2 buçuk milyon nüfuslu ülkede başlatılan bağış kampanyası için 'benzersiz' ifadesi kullanılırken, Litvanya'nın da önümüzdeki haftalarda Türkiye ile SİHA'lar için masaya oturması bekleniyor.

Bayraktar TB2 fiyatı ile merak konusu olmaya devam ederken, Litvanya'dan Ukrayna için kritik bir hamle geldi. 24 Şubat'tan bu yana Rus askerleri tarafından işgal altındaki Ukrayna'ya yardım etmek isteyen Litvanyalılar, bağış kampanyası başlattılar. Ukrayna'ya gönderilmek üzere Bayraktar TB2 alınması için düzenlenen bağışta 3 günde 3 milyon euro toplandı.

Reuters'ın Litvanya televizyonu Laisvers TV'ye dayandırdığı habere göre; Litvanyalılar, Rusya'nın eski bir Sovyetler Birliği ülkesi olan Litvanya'ya saldırmasından korkuyor. Kampanyaya 100 euro bağışta bulunan 32 yaşındaki Agne Belickaite, "Bu savaş başlamadan önce hiçbirimiz silah almayı aklımızdan geçirmiyorduk. Ama şimdi bu normal bir şey haline geldi. Dünyanın daha iyi bir yer olması için bunu yapmalıyız" dedi.

BAYRAKTAR'IN FİYATI NE KADAR? BELLİ OLDU

Ukrayna, son yıllarda Türkiye'den 20'den fazla Bayraktar TB2 satın almıştı. Son olarak 27 Ocak'ta 16 tane daha sipariş vermiş, bu siparişler Mart ayı başında Ukrayna'ya teslim edilmişti.

Litvanya ise Türkiye'den SİHA almaya hazırlanıyor ve iki ülke arasındaki satın alım anlaşmasının önümüzdeki hafta imzalanması bekleniyor. Bayraktar TB2'nin fiyatı ise 5 milyon euro.

Kampanyanın başarıya ulaşması için hedefin 5 milyon Euro olarak belirlenmesi, Bayraktar'ın fiyatının 5 milyon euro olduğuna işaret olarak yorumlandı.

"BENZERSİZ BİR KAMPANYA"

Ukrayna'nın Litvanya büyükelçisi Beshta Petro "İlk kez siviller Bayraktar gibi bir şey almak için bağış kampanyası düzenliyor. Bu benzersiz bir kampanya" dedi Litvanya'nın nüfusu ise yaklaşık 2 milyon 650 bin.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...