Putin tahıl ihracatına yeşil ışık yaktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin tahıl ihracatına yeşil ışık yaktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik üç ayı aşkın bir süredir devam ettirdiği saldırıları, dünyanın dört bir yanından tepki çekerken, Rusya yaptırım uygulayan ülkelere karşılık vermişti. Tahıl ihracatını kesen ve doğal gaz ihracatında yaptırımlar uygulayan Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile kritik bir görüşme düzenledi. Putin, Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması halinde tahıl ihracatına hazır olduklarını açıkladı. 

Kremlin Sarayı'nın açıklamasına göre, Putin iki ülkenin liderleriyle telefon görüşmesi yaptı. Liderler, Ukrayna'daki durumun güncel yönleri hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulundu. Putin, Ukrayna'daki 'özel askeri operasyon'a yönelik son gelişmelere ilişkin bilgi verirken, 'Kiev’in kabahati nedeniyle' kesilen müzakerelerin yeniden başlamasına Rusya'nın açık olduğunu ifade etti.

UKRAYNA'YA SİLAH YARDIMINA 'TEHLİKELİ' DEDİ

Macron ve Scholz ile görüşen Putin, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah yardımında bulunmasını 'tehlikeli' olarak tanımladı. Putin, bu bağlamda durumun daha da istikrarsızlaşacağını ve insani krizin ağırlaşacağını belirtti.

Küresel gıda güvenliğine ilişkin de fikir alışverişi yapılan görüşmede Putin, Batılı ülkelerin hatalı ekonomik ve mali politikalarının yanı sıra uyguladıkları Rus karşıtı yaptırımların sonucu olarak gıda tedarikindeki zorlukların gerçek nedenlerini somut verilere dayanarak açıkladı.

Putin, "Rusya kendi adına, Karadeniz limanlarından Ukrayna tahılının ihracatı da dahil olmak üzere engelsiz tahıl ihracatı için seçenekler bulmaya yardım etmeye hazır. Rus gübreleri ve tarım ürünleri arzındaki artış, küresel gıda pazarındaki gerilimin azalmasına da yardımcı olacak ve bu da elbette ilgili yaptırım kısıtlamalarının kaldırılmasını gerektirecek." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...