HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Putin kararını verdi: Balistik füzeler yola çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Russian Today
Putin kararını verdi: Balistik füzeler yola çıkıyor
Rusya, Ukrayna, Belarus, Haber, Dünya, Haber

DÜNYA Haberleri  / Russian Today

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belaruslu mevkidaşı Alexander Lukashenko ile yaptığı görüşmede hem balistik ve İskender-M füze sistemlerini Belarus’a devredeceklerin açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 4 aydır devam ederken en çok konuşulan konulardan biri de Rusya’nın füze tehditleri oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Alexander Lukashenko ile yaptığı görüşme gerçekleştirdi ve  Moskova'nın Minsk'e İskender-M mobil kısa menzilli füze sistemleri sağlayacağını duyurdu.

Russian Today'de yer alan habere göre, Putin, iki liderin St. Petersburg'daki görüşmesinde yaptığı açıklamada, "Karar verildi. Önümüzdeki birkaç ay içinde hem balistik hem de seyir füzelerini hem konvansiyonel hem de nükleer versiyonlarında kullanabilen İskender-M taktik füze sistemlerini Belarus'a devredeceğiz" dedi .

Rus lider,  komşu ülkelerin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının bir araya gelip "bu ortak çalışmanın tüm detaylarını çözmeye" başlamalarını önerdi.

Toplantıda Lukashenko bir talepte daha bulundu ve Rusya'dan Belarus jetlerinin nükleer savaş başlıklı füzeleri taşıyabilmeleri için modernizasyonu konusunda yardım istedi.

Belarus, hava sahası yakınında ABD ve NATO nükleer yetenekli savaş uçaklarının eğitim uçuşlarından giderek daha fazla endişe duyduğunu söyledi.

Putin yardım etmeyi kabul etti ve "bu modernizasyon Rusya'daki uçak fabrikalarında yapılmalı. Bunu nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda anlaşacağız." dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Russian Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...