Ukrayna'da 3 günlük yas ilanı: Kremençuk saldırısında ölenlerin sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna'da 3 günlük yas ilanı: Kremençuk saldırısında ölenlerin sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna’nın Poltava Bölge Askeri Yönetimi Başkanı Dmitriy Lunin, Rus güçleri tarafından hedef alınan Kremençuk kentindeki Armstor Alışveriş Merkezi'ne yönelik saldırı hakkında bilgi verdi. Telegram kanalından yaptığı açıklamada, füzeyle vurulan alışveriş merkezinde hayatını kaybedenlerin sayısının 18'e çıktığını ve 36 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

Ukrayna, Kremençuk kentindeki alışveriş merkezine yönelik saldırının yaralarını sarmaya çalışıyor. Dün gerçekleşen füze saldırısında şimdiye kadar 18 kişinin öldüğü belirlendi. 36 kişi ise hala bulunamadı. Poltava Bölge Askeri Yönetimi Başkanı Dmitriy Lunin, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Kremençuk Valisi Vitaliy Maleskiy de kentte 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Maleskiy, “Bugün Ukrayna’da Anayasa Günü kutlanıyor ama Kremençuk’ta bayraklar yarıya indirildi. Bu, kent tarihindeki en büyük trajedidir. Kremençuk halkı saldıranlardan hesap sorulmasını talep ediyor.” dedi. 

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy, basın toplantısında, Kremençuk kentindeki alışveriş merkezine saldırı düzenleyen Rus pilotların isimlerini belirlediklerini söyleyerek, "Ukrayna Güvenlik Servisi ve Ulusal Polis uzmanları, bu saldırıyı hangi Rus havacılık alayının işlediğini belirledi. Tu-22 ile havalanan ve ölümcül atışlar yapan pilotların isimleri şimdiden belli oldu." şeklinde bir açıklama yaptı. 

X-22 FÜZELERİ İLE VURULDU

Ukrayna Hava Kuvvetleri, dün Kremençuk kentindeki Amstor Alışveriş Merkezi'nin, Rusya’nın Kursk bölgesinden havalanan Tu-22M3 tipi savaş uçaklarının fırlattığı X-22 füzeleriyle vurulduğunu açıklamıştı. Bununla birlikte, ülkenin güneyindeki Mıkolayiv Bölge Askeri Yönetim Başkanı Vitaliy Kim, gece Rus birliklerince Mıkolayiv ve Oçakov kentlerine düzenlenen hava saldırısında bir çocuğun hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. Kim, kente yapılan yaklaşık 11 roket saldırısının yarısının Ukrayna Hava Savunma Sistemlerince püskürtüldüğünü de sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise 24 Şubat günü başlayan savaşa ilişkin değerlendirmede bulundu. Ukrayna güçlerinin kritik kayıplar verdiğini ileri süren Koneşankov, "Rusya Havacılık ve Uzay Savunma Kuvvetlerinin Harkiv'deki Azov taburu ile 92. Motorlu Piyade Tugayı'nın merkezine düzenlediği saldırı sonucu 100'den fazla Ukraynalı asker, yabancı paralı savaşçı ve 15'e kadar zırhlı araç yok edildi." dedi. 

Açıklamasının devamında ise Avrupa ve ABD'nin verdiği silahları vurduklarını belirtti: "Poltava bölgesindeki Kremençuk kentinde, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen silah ve mühimmatların bulunduğu hangarlar, dün Rusya Havacılık ve Uzay Savunma Kuvvetlerince havadan yüksek hassasiyetli silahla vuruldu. Saldırı sonucunda Donbas'taki Ukrayna birliklerine gönderilmesi için depolanan Batı üretimli silah ve mühimmatlar vuruldu. Mühimmatların patlaması, yakınlarda bulunan ve çalışır vaziyette olmayan alış veriş merkezinde yangının çıkmasına sebep oldu."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...