Rusya'dan ABD Başkanı Biden'ın eşi ve kızına yaptırım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'dan ABD Başkanı Biden'ın eşi ve kızına yaptırım

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aralarında ABD Devlet Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ve kızı Ashley Biden’ın da bulunduğu 25 ABD vatandaşının kara listeye alındığı bildirildi.

Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgalinin ardından iki ülke arasında sular durulmazken Rusya, Ukrayna'yı sivil, çocuk ve kadın demeden bombalamaya devam ediyor. Batı Rusya'Nın bu saldırgan tavırları karşısında Rusya'ya karşı çıkmış ve hem Putin'e hem de Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulanmasını istemiş nitekim uygulanmıştı.

Bu yaptırımlara karşılık Rusya'da yaptırıma yaptırımla karşılşık veriyor. Rusya, Batı’nın yaptırımlarına cevap olarak, aralarında ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi ve kızının da bulunduğu 25 ABD vatandaşına yaptırım uygulama kararı aldı.

'ARTAN YAPTIRIMLARA CEVAP OLARAK YAPILDI'

Aralarında ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ve kızı Ashley Biden’ın da bulunduğu listeyi yayınlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Rus düşmanlığından sorumlu senatörlerin, Rusya karşıtı kısıtlamalara ilişkin tavsiyelerde bulunan sözde McFaul-Yermak grubu üyelerinin ve Başkan Joe Biden'ın aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 25 ABD vatandaşı kara listeye eklendi. Bu hareket, ABD'nin Rus politikacılara ve kamu görevlilerine yönelik yaptırımlarının sürekli artışına bir yanıt olarak yapıldı" açıklamasında bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...