Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'de erken seçim havası: Meclis feshedilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'de erken seçim havası: Meclis feshedilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'de meclisin feshedilmesi için hazırlanan tasarı milletvekilleri tarafından birinci oturumda onaylandı. Ülkede bir süredir erken seçim tartışmaları devam ediyor.

İsrailli milletvekilleri erken seçimlere gidilmesi amacıyla meclisin feshedilmesini içeren tasarıyı birinci oturumda onayladı. İsrail Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Kuruldaki oylamada 53 milletvekili, tasarı lehinde oy kullanırken, ret veya çekimser oy çıkmadı. Meclisin feshedilmesine yönelik tasarının ikinci ve üçüncü oturumları yarın yapılacak.

İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 20 Haziran akşamı Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı aldıklarını açıklamıştı. Kararın bu hafta meclis oturumlarında onaylanmasının ardından İsrail, yaklaşık 3,5 yıl içinde beşinci kez genel seçime gidecek. Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak. 

Bununla birlikte, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz yaptığı bir açıklamada, Netanyahu başkanlığında alternatif bir hükümetin kurulmasını engelleyeceğini söylemişti. Gantz, "Kapsamlı, istikrarlı ve kalıcı bir birlik hükümeti kurma amacıyla sandık başına gideceğiz. Siyasi karışıklığı çözmenin tek yolu bu." dedi. Gantz, mevcut hükümetin iyi olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...