HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsveç Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacağız
İsveç, Türkiye, NATO, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO üyelik süreci ilişkin Türkiye ile masaya oturan İsveç Başbakanı Andersson, imzalanan anlaşmanın içeriği ile ilgili bilgi vermezken "Anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacağız" açıklamasında bulundu.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacaklarını söyledi. Andersson, Almedalen Politika Formu'nda yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın içeriği hakkında bilgi vermeyeceğini belirterek, "Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacağız" dedi.

“TERÖR FAALİYETLERİNE KATILMADIYSANIZ ENDİŞELENMENİZE GEREK YOK”

Terör faaliyetlerine karışmayanların endişe etmesine gerek olmadığını söyleyen Andersson, "İsveç vatandaşı olanlar ulusal ve uluslararası hukuka göre iade edilemeyecek. Terör faaliyetlerine katılmadıysanız endişelenmenize gerek yok" diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE BÜYÜK TAVİZLER VERİLDİ”

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri hakkında Türkiye ile imzalanan üçlü muhtırada, Türkiye'ye büyük tavizler verildiği ve kamuoyunda sert eleştiriler aldığı konusundaki sorulara ise cevap vermedi. Anlaşma sonrası Aftonbladet yazarı Gazeteci Wolfgang Hansson, " Beklentim o ki; İsveç'in ödediği geçici bir bedel olsun" sözleriyle hükümete yüklendi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...