ABD'deki Bağımsızlık Günü kutlamalarında kan aktı, çok sayıda kişi vuruldu

Düzenleyen:
ABD'deki Bağımsızlık Günü kutlamalarında kan aktı, çok sayıda kişi vuruldu

DÜNYA Haberleri

ABD'deki Bağımsızlık Günü kutlamalarında kan aktı. Silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’taki Central Street'teki Bağımsızlık Günü kutlamaları esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Olayın ardından kutlamalar iptal edildi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Yerel basın, saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de yaralandığını belirtti. Saldırının ardından Highland Park’ın yakınlardaki Deerfield, Evanston ve Northbrook’ta da Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi.

SALDIRIYI AKTİF BİR NİŞANCI GERÇEKLEŞTİRDİ

Illinois eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı aktif bir nişancı durumu olarak nitelendirilerek, Highland Park polisine yardım edildiği belirtildi. Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot yaptığı açıklamada, "Highland Park'ta yaşanan trajedi yıkıcı. Belediye Başkanı Rotering ile görüştüm ve desteğimizi sundum. Chicago Polis Departmanı yardım sağlıyor. Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltına almak için çok çalışıyor” dedi.

UÇUŞLARA KISITLAMA GETİRİLDİ 

Saldırgan henüz yakalanamazken, Federal Havacılık İdaresi, Highland Park hava sahasına geçici uçuş kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Highland Park Polis Departmanı yönetimindeki "yardım uçakları" hariç kısıtlamanın yerden 3 bin fit yükseklikte ve 8 kilometre yarıçapında geçerli olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...