Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan medyasında F-16 hazımsızlığı! Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerini çarpıttılar

Düzenleyen:
Yunan medyasında F-16 hazımsızlığı! Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerini çarpıttılar

DÜNYA Haberleri

Son dönemde aldığı kararlar ve attığı adımlar ile Ankara-Atina hattının gerilmesine neden olan Yunanistan'da Türkiye hazımsızlığı sürüyor. Türkiye'yi sürekli Batı'ya şikayet eden ve provoke edici hamleler atan Yunanistan'ın gündemi bu kez F-16'lar. ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı konusunda yeşil ışık yakması sonrası harekete geçen Yunan basını, dün Bakan Çavuşoğlu'nun konu ile ilgili yaptığı açıklamaları çarpıttı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik son haftalarda bir hayli arttı, gerilimin odak noktaları ise Doğu Akdeniz'deki hamleler ve Ege'deki adaların silahlandırılması. Türkiye'yi Batı'ya şikayet eden, sürekli olarak provoke edici hamlelerde bulunan ve ilişkilerin kopmasına neden olan Yunan hükümetinin, son olarak Ege'deki adaları Bayraktar TB2 tehdidine karşı silahlandırdığı iddia edilmişti. Yunan medyasının bu kez ele aldığı konu ise ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı.

Yunanistan basınının yeni hedefi, Türkiye ile ABD arasındaki F-16 satışları. ABD'li senatörlerin Türkiye'ye bu konuda verdiği desteği kaldıramayan Yunanistan, Bakan Çavuşoğlu'nun dün yaptığı konuşma ile "Türkiye'nin F-16'lar üzerinden Yunanistan'a saldırdığını" iddia etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün yaptığı konuşmayı değerlendiren Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin F-16'lar için Yunanistan'a 'saldırdığı' iddiasında bulundu.

MİÇOTAKİS 'VERMEYİN' DİYE YALVARDI

Sabah'ta yer alan habere göre; Yunanistan'ın, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı konusundaki tavrına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Elbette Rum lobisi ya da Ermeni lobisi F-16'ları vermeyin diyebilir. Hele de bunu Yunan lobisi diyebilir. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kongre'deki konuşmasında İttifak'ın ruhuna aykırı olarak 'vermeyin' diye yalvardı. Bu tarz çabaların sorun olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Yunanistan'ın F-16 satışını engelleme çabaları da boşa çıkıyor. Nitekim ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Biden yönetiminin önemli NATO müttefikimiz Türkiye'ye F-16 satışına destek verme kararını destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Aradaki görüş farklılıklarına rağmen Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna işaret eden Graham, "Bu durum, Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Graham açıklamasında, "Türkiye'nin havacılık kabiliyetlerini güncellemek, Türkiye'nin, ABD'nin, NATO'nun ve bölgesel güvenliğin yararına olacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...