Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadirov cephesinden Avrupa'yı endişelendiren açıklama: Berlin'e kadar ilerleyeceğiz

Düzenleyen:
Kadirov cephesinden Avrupa'yı endişelendiren açıklama: Berlin'e kadar ilerleyeceğiz

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi sonrası binlerce Çeçen savaşçıyı bölgeye gönderen ve Rusya'ya açık destek veren Ramazan Kadirov'un saha komutanı, Avrupa'yı korkutan açıklamalarda bulundu. Ukrayna'da Çeçen birliklerini yöneten komutan, "Putin dur demez ise Berlin'e kadar ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rus lider Vladimir Putin'in verdiği askeri harekat emri sonrası Rus ordusu, Ukrayna topraklarında işgal girişimine başladı. 24 Şubat'ta başlayan işgal aylardır sürerken, birçok yaptırıma maruz kalan Rusya'nın en büyük destekçisi olarak Çeçen lider Ramazan Kadirov dikkat çekiyor.

Putin'in sağ kolu olarak bilinen ve Rusya'nın en büyük işbirlikçilerinden olan Kadirov'un saha komutanı, savaşa dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kadirov'un Ukrayna'daki saha komutanı, yaptığı açıklama ile "Avrupa'yı ele geçirmek" istediklerini belirtti. Ukrayna'da Çeçen birliklerini yöneten komutan, "Putin dur demez ise Berlin'e kadar ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PUTİN DUR DEMEZ İSE BERLİN’E KADAR İLERLEYECEĞİZ"

Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, sosyal medya hesabından konuya dair bir video paylaştı. Khalilova, Kadırov'un Ukrayna'daki saha komutanının "Putin dur demez ise Berlin’e kadar ilerleyeceğiz" dediğini belirtti. 

Khalilova'nın paylaşımı şöyle: "Kadırov'un #Ukrayna'daki saha komutanı: Putin dur demez ise Berlin’e kadar ilerleyeceğiz" 

Kadirov cephesinden Avrupa'yı endişelendiren açıklama: Berlin'e kadar ilerleyeceğiz

MİLYONLAR YERİNDEN EDİLDİ

Rusya'nın saldırıları 4 ayı aşkın süredir devam ederken Ukrayna'da binden fazla okul, yüzlerce hastane ve binlerce kilometrelik yol kullanılamaz hale geldi. 14 milyon kişi ise yerinden edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...