Kim Jong-un koronavirüse yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Kim Jong-un koronavirüse yakalandı

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Koronavirüs salgının başlamasından bu yana hiç vaka tespit edilmediği iddia edilen Kuzey Kore'de lider Kim Jong'un kız kardeşi abisinin Covid sırasında ciddi şekilde hastalandığı söyledi.

Son aylarda koronavirüsün tespit edildiği Kuzey Kore’de lider Kim Jong-Un da hastalığa yakalandığı iddia edildi. Kız kardeşi, Kim Jong-un'un Kuzey Kore Covid krizi sırasında 'ciddi şekilde hastalandığını' söyledi

Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana hiç vaka tespit edilmediği iddia edilen Kuzey Kore’de hastalık ortaya çıktıktan sonra itiraf etmek zorunda kalmış ve virüs için ‘yüksek ateş’ tabiri kullanışmıştı. Koronavirüsün Güney Korelilerin hastalığı taşıdığı iddia edilmişti. Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan gerginliğe bir de bu eklenerek Güney Kore’nin suçlanması ile daha da tırmanmıştı.

Kore Merkez Haber Ajansına (KCNA) göre Kim, duyuruyu Pyongyang'da başkanlık ettiği salgınla mücadele konulu toplantı sırasında yaptı. Kim, 29 Temmuz'dan itibaren Kuzey Kore'de Kovid-19 vakasının görülmediğini ilan ederek, "maksimum" düzeydeki acil salgın önleme sistemini normal seviyeye indirme kararı aldığını bildirdi.

Sağlık çalışanları ve bilim insanlarına yaptığı konuşmada varyantlara ve maymun çiçeği virüsüne atıfta bulunan Kim, Kovid-19'un ülkeye tekrar girmesini önlemek için sınır bölgelerinde daha katı önlemlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

‘KESİN OLARAK KONTROL ALTINDA’

Kuzey Kore'de 12 Mayıs 2022'ye kadar görülmemişti. İlk vakayı 12 Mayıs'ta doğrulayan Kuzey Kore'den yeni bir açıklama geldi. Devlet Kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), geçen hafta boyunca yeni Covid-19 vakası doğrulanmadığını belirterek, salgının kesin olarak kontrol altına alındığını duyurdu.

TEDAVİ GÖREN TÜM HASTALAR İYİLEŞTİ

"Geçen hafta boyunca yeni ateş vakalarının bildirilmemesi ve ülke genelinde tedavi gören tüm hastaların iyileşmesi nedeniyle, salgınla mücadele durumu kesin bir istikrar aşamasına girmiştir" denilen haberde, "Tüm sektörler ve birimler, devletin salgınla mücadele politikasının ve önlemlerinin uygulanmasında mükemmelliği sağlamak için çabalarını iki katına çıkarmakta ve Kore tarzı salgınla mücadele sistemini daha da geliştirmek için çalışmalarını bütünsel olarak sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KUZEY KORE’DEN GÜNEY KORE’YE SUÇLAMA

İki yıldır tek bir COVID-19 vakası bile çıkmadığını ileri süren Kuzey Kore, ilk enfeksiyonların 12 Mayıs’ta ortaya çıkmaya başladığını açıkladı. Ülkenin devlet medyası, koronavirüs konusunda bile komşusu Güney Kore’yi suçladı. Vatandaşları ‘rüzgârla gelen uzaylı şeylere' etmeye çağırdı. Son günlerde vaka sayısının arttığına işaret edilirken, ülkede COVID-19 test kitleri yetersiz olduğu için hastalık ateş semptomlarından tespit ediliyor. İki yıllık pandemi süresince Kuzey Kore’de toplamda 73 kişinin COVID-19’dan öldüğü belirtiliyor. 

Kız kardeşi, Kim Jong-un'un Kuzey Kore Covid krizi sırasında 'ciddi şekilde hastalandığını' söyledi. Erkek kardeşinin virüse yakalandığı sırada bile ülkesini düşündüğünü söyleyen Kim Yo, için “Ateşinden dolayı ağır hasta olmasına rağmen, salgınla mücadelede sonuna kadar bakmak zorunda olduğu insanları düşünerek bir an bile uzanamadı”dedi. 

Kardeşinin virüse yakalandığını iddia ederek, onun da ‘ateşle’ yatağa düşen on milyonlarca Kuzey Koreli arasında olduğunu söyledi."


 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...