HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'tan şok şuçlama: FBI pasaportlarımı çaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Trump'tan şok şuçlama: FBI pasaportlarımı çaldı
TRUMP, Abd, FBI, Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'tan Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) şoke eden bir suçlama geldi. Trump evine yapılan baskında 3 pasaportunun çalındığını iddia etti.

Trump, FBI tarafından malikanesine yapılan aramada 3 pasaportunun çalındığını iddia etti. Trump’ın Florida eyaletinde Palm Beach'de bulunan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta FBI tarafından baskın yapılmıştı.

Trump'tan şok şuçlama: FBI pasaportlarımı çaldı

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ"

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, FBI’ın baskın sırasında pasaportlarını aldığını iddia ederek, "Mar-a-Lago’daki FBI baskını sırasında diğer her şeyle birlikte 3 pasaportumu (birinin süresi dolmuş) çaldılar. Bu, siyasi bir rakibe ülkemizde daha önce görülmemiş düzeyde bir saldırıdır. Üçüncü dünya ülkesi!" dedi.

Trump'tan şok şuçlama: FBI pasaportlarımı çaldı

TRUMP'IN EVİNDE GİZLİ BELGELER BULUNMUŞTU

Trump'ın Florida'daki malikanesinde yapılan aramada bazıları çok gizli olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya bulunmuştu. FBI ajanları, bazıları çok gizli olarak işaretlenen toplamda 11 set gizli belge ele geçirmenin yanı sıra bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğunu ortaya koymuştu. Kaynaklara göre, 11 ayrı gizli belge setinden 4'ünün çok gizli olarak, 3'ünün gizli olarak işaretlendiği belirtilmişti. Trump, Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabileceği, adaletin engellenmesi ve federal hükümet kayıtlarının yok edilmesiyle ilgili ek tüzükler için cezai soruşturma altına alınmıştı. Trump'ın mülkünden elde edilen belgeler arasında bir dizi fotoğraf, el yazısıyla yazılmış not ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmnuel Macron ile ilgili materyallerin de yer aldığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...