İngiltere 'Selamün aleyküm' diyerek sukuka adım attı

İngiltere 'Selamün aleyküm' diyerek sukuka adım attı

DÜNYA Haberleri

'Selamün aleyküm' diyerek sözlerine başlayan Başbakan Cameron, 'Hazine, sukuk gibi 200 milyon sterlin değerinde bir bono için çalışıyor' dedi

Bu yıl ilk defa Asya dışındaki bir ülkede, İngiltere'de toplanan Dünya İslam Ekonomik Forumu'na, ev sahibi ülke damgasını vurdu. "Değişen Dünya: Yeni İlişkiler" başlıklı liderler panelinin kapanış konuşmasını yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, "Selamün aleyküm" diyerek sözlerine başladı. Cameron, "Londra'yı seçmek çok isabetliydi. Çünkü Londra, dünyanın finans başkenti. Halihazırda Londra, İslam dünyası dışındaki en büyük İslam finans merkezi. İngiltere, Müslüman ülkelerden gelen yatırıma açık. Hükümet, İngiltere'nin İslam dünyası dışında ilk İslami bonoya sahip ülke olmasını istiyor. Dolayısıyla Hazine, sukuk gibi 200 milyon sterlin değerinde bir bononun oluşturulması için çalışıyor. Bunu gelecek yıl başlatmak istiyoruz" diye konuştu. Foruma katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, "Ekonomik dayanışmanın, sürdürülebilir barışın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Ekonomik olarak ülkeler birbirlerine daha fazla bağlı olursa, bu, uluslararası ilişkilerde istikrar getirir" dedi. Babacan, 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin "güven krizine" de yol açtığını belirterek, "Güven olduğunda, tüketiciler harcamaya, şirketler yatırım yapmaya, bankalar borç vermeye devam ediyor. Son dönemde küresel ekonomide olumlu işaretler görülüyor. Ancak bunun sürdürülebilirliği çok önemli" diye konuştu.
İslam forumuna kapitalizmin simgeleri sponsor nbsp;
2006 yılında kurulan ve merkezi Kuala Lumpur'da bulunan Dünya İslam Ekonomik Forumu, Müslüman ülkeler arasındaki iş birliğini ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedefliyor. İlk defa Asya dışında bir ülkede yapılan foruma; Coca Cola, Bloomberg, HSBC gibi küresel devlerin sponsor olması dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...