Ahmet Davutoğlu'dan AB'ye vizesiz seyahat açıklaması

Ahmet Davutoğlu'dan AB'ye vizesiz seyahat açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 16 Aralık'ta vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Türk halkı en geç 3,5 yıl içinde, süreç erken de tamamlanabilir, vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır' dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin ve geri kabul anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğini bildirdi. Davutoğlu en geç 3,5 yıl içinde vize muafiyeti olacağını açıkladı. Bakan Davutoğlu "Türk halkı en geç 3,5 yıl içinde, süreç erken de tamamlanabilir, vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır" şeklinde konuştu. Davutoğlu, 16 Aralık'ta vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.Egemen Bağış'tan AB ülkelerine vizesiz giriş müjdesi nbsp;
Bakan Egemen Bağış, "Tahmin ediyorum en geç üç yıl içerisinde bütün vatandaşlarımız AB üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilecek" dedi.Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, EMC Forum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB ile vize muafiyeti konusunda imzaların atılacağına ilişkin bir soru üzerine Bağış, bunun, üzerinde yıllarca çalışılan bir proje olduğunu belirterek, "Bugüne gelinmesi için sadece Türkiye üzerinden AB ülkelerine giden üçüncü ülke vatandaşlarının geri kabuluyle ilgili müzakere dört yıl sürdü ve üç yıl evvel bitti. İki yıl önce o metin paraflandı. Biz imzalamak için bir ön koşul koyduk. Ne zaman Türkiye vatandaşlarının vize muafiyetinin önü açılır, bunun yol haritası üzerinde anlaşırız, o zaman biz bu metni imzalarız dedik" diye konuştu. Bağış, Türkiye'ye sunulan vize muafiyeti yol haritası konusunda ciddi bir müzakere yapıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi: "Kısa bir süre içerisinde AB yetkilileri ülkemize gelecek ve vatandaşlarımızın vize muafiyet sürecini başlatmak için yol haritasını resmiyete döküp imzalar atılacak. Geri kabul anlaşmasını eş zamanlı yapmayı öngörüyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızın ilk günden itibaren çok büyük hassasiyeti oldu. Vatandaşlarımızın haklarının korunması için çok net talimatları oldu." nbsp; nbsp; nbsp;
"En geç üç yıl içerisinde bütün Türkiye vatandaşlarının AB üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğini tahmin ettiğini" vurgulayan Bağış, "Vize kolaylığı önerisini bundan dört yıl evvel reddettik. Biz dört yıl dik durduk ve bunun neticesinde vize muafiyet görüşmelerine başladık. Vize kolaylığına başlasaydık orda kalırdı bu iş" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...