Google, Grace Hopper'ı 107. doğum gününde unutmadı

Google, Grace Hopper'ı 107. doğum gününde unutmadı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Google, ABD'li bilgisayar bilimcisi ve aynı zamanda ABD donanmasının tümamirallerinden olan Grace Hopper'ın 107. doğum gününü kutladı

Google insanlığa katkı yapmış önemli kişileri, onlara özel tasarladığı doodle'lar ile anmaya devam ediyor. Bugünün Google doodle'ı ise Grace Hopper'ın 107. doğum günü şerefine.Grace Hopper 9 Aralık 1906'da doğdu ve ABD donanmasının tümamirali olmasının yanı sıra bilgisayar bilimcisiydi. Bilgisayar programlama dilleri için ilk derleyiciyi geliştiren Hopper, modern programlama dillerinden biri olan ve günümüzde de kullanılan COBOL'u geliştirdi. Öte yandan, 'debugging' olarak bilinen programı hatalardan dtemizleme konseptini ilk kullananlardan birisi de Hopper'dı. ABD'nin USS Hopper isimli savaş gemisi adını Grace Hopper'dan almıştır. Hopper 1966 yılında donanma komutanlığından emekliye ayrıldı. 1967 Ağustos'unda tekrar göreve çağrıldı. 1971 yılında tekrar emekliye ayrıldı. 1972 yılında tekrar göreve geri çağrıldı. 1973 yılında yüzbaşılığa terfi etti.Üstün başarılarından dolayı 1985 yılında tümamiralliğe terfi etti. 1986 yılında gönülsüz olarak emekliye ayrıldı. Boston'da düzenlenen törenle kendisine üstün hizmet ödülleri verildi. Emekliye ayrıldığında ABD ordusundaki en yaşlı personeldi.Daha sonra Digital Equipment şirketinde çalışmaya başladı ve 1992 yılında 85 yaşında ölünceye kadar burada çalıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...