MEB TEOG 8. sınıf 1. ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

MEB TEOG 8. sınıf 1. ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TEOG 8.sınıf Ortak sınavı 28 kasım ve 29 kasım 2013 günlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı.

MEB tarafından 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde 8. sınıflara yapılan ortak sınavın sonuçları merakla bekleniyor. Sınavdan çıkan öğrenciler SBS 'ye göre TEOG sınavının daha kolay olduğunu belirttiler. Sınav aralarının uzun olması ile psikolojik olarak öğrenciler soruları daha rahat cevapladı. nbsp;8.sınıf ortak sınav soruları cevapları yayınlandıktan sonra öğrenciler az çok tahmini kaç puan alacaklarını tahmin etmektedirler. Fakat resmi sonuçları açıklanmadan kimsenin içi rahat etmeyecektir. MEB 'in bildirisine göre 8.sınıf ortak sınav sonuçları Ocak 2014 'de açıklanacak ibaresi bulunmaktadır.
TEOG Merkezi ortak sınavlarda 2 soru iptal edildi
Sınav sonrası, her ders alanında soru hazırlanmasına yönelik görevli çalışma grupları ve akademik düzeyde alan bazlı oluşturulmuş bilim kurulunca sınav soru ve cevaplarının bilimsel doğruluk yönünden tekrar değerlendirmeye tabi tutulduğu vurgulanan açıklamada, inceleme ve değerlendirme sonucunda matematik testinin A kitapçığının 12. sorusu ve bu sorunun B kitapçığındaki karşılığı 7. sorunun, fen ve teknoloji testinin A kitapçığı 3. sorusu ve bu sorunun B kitapçığındaki karşılığı 3. sorusunun bilimsel açıdan hatalı olduğunun belirlendiği ve iptal edilmelerine karar verildiği aktarıldı. Açıklamada, sorulara ilişkin iptal gerekçelerine de yer verlidi. Matematik testi A kitapçığının 12, B kitapçığının ise 7. sorusunun D seçeneğindeki 3. adımda yer alan büyük üçgenin sol alt köşesindeki iki küçük üçgenin, grafik çiziminde sehven fazladan yer almasıyla fraktal oluşumunun bozulduğu ifade edilen açıklamada, bu bozulma ile sorunun kurgusundaki doğru cevap olan (A) seçeneği ile (D) seçeneğinin de ikinci bir doğru cevap oluşturduğu duyuruldu.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...