HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Operasyon sonrası ilk kez konuşan Abdullah Gül ne dedi, detaylar

Kaynak: AA
Operasyon sonrası ilk kez konuşan Abdullah Gül ne dedi, detaylar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

17 Aralık operasyonu sonrası ilk kez açıklamada bulunan Abdullah Gül'den flaş açıklamalar, 'Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz'.

Operasyonlar sonrası ilk keza açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldığını belirterek, "Bütün bunların yapıldığı bir ülkede herhangi bir yolsuzluk veya yanlışlık söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Bunun bilin çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil" dedi.İddia edilen yolsuzlukların yargı önüne taşındığını belirten Gül, "Şu anda yargı sürecinin çalışmasını ve neticede meselenin aslı ne ise ortaya çıkartmasını herkesin beklemesi gerekir. İnanıyorum ki mahkemeler bunu en doğru şekilde neticeye ulaştıracaktır" diye konuştu.Demokratik hukuk devletinde, devlet kurumlarında çalışanların bireysel olarak farklı düşünceleri ve ideolojileri olabileceğini ifade eden Gül, şunları söyledi: "Bunların hepsi devlet işleri ve kamu işleri dışında meşrudur. Devlet işleri kamu işleri söz konusu olduğunda devlet otoritesi, Anayasa, kanunlar ve çalıştıkları kurumların kuralları bağlar. Bunun dışında hiçbir otorite söz konusu olamaz, hiçbir dayanışma söz konusu olamaz." Başından beri bu tip yanlışlara her zaman dikkat çektiğini belirten Gül, "Bütün bunlar demokratik hukuk devleti ilkelerinin en gelişmiş ülkelerdeki gibi uygulanmasına her dönemde dikkat edilmesi gerekir" dedi.
Kabine değişikliği
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile kabine değişikliğini geniş bir şekilde ele aldıklarını belirterek, "Kendisinin çeşitli düşünceleri var. Ben de tabi düşüncelerimi kendisi ile paylaştım. Hazırlıklarını yapıyor, değerlendirmelerini yapıyor. Yurt dışına gitti biliyorsunuz. Gelince zaten görüşeceğiz ve o zaman zaten duyacaksınız" dedi.
Gül, "Yapılacak şey şeffaf bir ülkede işler nasıl oluyorsa bu şekilde olmasını hep beraber takip etmek. Tabii ki düşünceler, görüşler yazılır, çizilir ama bunlara ne kadar ilkeli bir şekilde bakılırsa o kadar bu memleketin yararına olur. İlkeli dediğim şey de şu: Dediğim gibi demokratik hukuk devletinde standartlar nasıl olursa hep öyle olacaktır" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...