İşte gerçek fırtına! Erciyesspor'u gole boğdu

İşte gerçek fırtına! Erciyesspor'u gole boğdu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Sezonun en farklı dış saha galibiyetine imza atan bordo-mavililer, Erciyesspor'u Henrique, Yusuf (2), Olcan ve Soner'le darmadağın etti.

Ligdeki tek hedefi Avrupa olan Trabzonspor, kümede kalma savaşı veren Erciyesspor'u 5-0 mağlup etti. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, 5'te Yusuf'un ortasına müthiş bir kafa vuran Henrique ile 1-0 öne geçti. 26'da Olcan'la kaleciye takılan Trabzon, 28'de farkı ikiye çıkardı. Orta alanda Traore'den topu kapan Zeki, bekletmeden Yusuf'a aktardı, genç oyuncu golü yapmakta zorlanmadı: 0-2. Farkı azaltmak için yüklenen Erciyes, Traore ve İbricic ile mutlak pozisyonlardan yararlanamadı. 34'te Yusuf ortaladı, Olcan boş kaleye vuramadı. 39'da bir defa daha sahneye çıkan Yusuf, Henrique'nin asistini golle sonuçlandırdı ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-3. İkinci yarıya Hüseyin ve Yiğit değişiklikleriyle başlayan Erciyesspor'un hızı çabuk kesildi. 62'de Henrique getirdi, Olcan farkı 4'e çıkardı. Şeref sayısı için yüklenen ev sahibine kaleci Onur izin vermezken, Trabzon 85'te savunmayı 2'ye 1 yakaladı ancak Henrique vurmakta gecikti. 88'de Olcan'a gol izni vermeyen kaleci Gökhan, 90'da Soner'in şutunu çıkaramayınca karşılaşma 5-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi


1279 gün sonra bir ilk
Erciyesspor'u farklı mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig'de tam 3.5 yıl sonra 5 gollü bir galibiyet elde etti. Bordo-mavililer, 13 Eylül 2010'da Sivasspor'u 6-1, 23 Ekim 2010'da ise Kasımpaşa'yı 7-0'lık skorla geçmişti. Bu sonuçla Karadeniz ekibi, tam 1279 gün sonra tarihi bir skor elde etmiş oldu. Bu arada Erciyesspor maçında sergilediği performansıyla parmak ısırtan Yusuf Erdoğan, 1461 Trabzon'dan geldiklerini ve burada tutunmak istediklerini söyledi. Zeki Yavru'ya övgüler yağdıran Yusuf, "Bizim burada iyi performans göstermemiz, alttan gelen arkadaşlara umut verir. Zeki inşallah 1 maçla kalmaz, böyle devam eder" diye konuştu. Trabzonspor Teknik Sorumlusu Cemil Canalioğlu ise, "Hedefimize giden yolda iyi bir galibiyet aldık. Bir engeli daha aştık. Camiamızı mutlu ettiğimiz için ayrıca sevinçliyiz" dedi.

nbsp;İşte gerçek fırtına! Erciyesspor'u gole boğdu


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...