Başbakan: '1 Mayıs'ta toplu taşımayı ücretsiz yapabiliriz'

Başbakan: '1 Mayıs'ta toplu taşımayı ücretsiz yapabiliriz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan 1 Mayıs'a ilişkin, 'Taksim'den ümidinizi kesin. Burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin' dedi. Erdoğan, 1 Mayıs'la ilgili bir de müjde verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan, 124 yıllık geçmişi bulun 1 Mayıs'ı 2008'de 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak biz tatil ettiklerini hatırlattı. Miting yapılabilecek alanların belli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum' diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur."
Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasına yönelik ısrarlara ilişkin, "Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız" dedi.
"Millet sokakta çatışma görüntüsü istemiyor"
Başbakan Erdoğan, 'Sokakları nasıl hareketlendiririm?' diyen belli aktörlerin çaba sarf ettiğinin görüldüğünü belirtti. Gerilim siyaseti üretilmek istendiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Mayıs ve Haziran ayları yaklaşırken huzuru bozmak gayesiyle çam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptıkları gibi gerilim siyaseti üretiyorlar. Bu aziz millet artık sokaklarda çatışma görüntüsü, polisle göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. Millet taşın, sopanın molotofların egemen olduğu sokak görüntüsü istemiyor. Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır."



"1 MAYIS'TA İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYI ÜCRETSİZ YAPABİLİRİZ"
- Taksim ısrarına iyi niyetle bakamayız. Sizin için Yenikapı'ya metroda yaptık. Taksim'den Yenikapaı'ya metro ile git. Hatta o gün resmi araçlarımızı ücretsiz yapalım dedim. Yani gerekirse İstanbul'da toplu ulaşımı ücretsiz yaparız. Daha ne yapacağız ya!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...