Ekmel Bey'den M. Akif gafı

Ekmel Bey'den M. Akif gafı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstiklal Marşı'nın "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda" dizeleriyle başlayan kıtanın Akif'in "Çanakkale Şehitleri" şiirinde yer aldığını söyledi.

İhsanoğlu, Edirnekapı şehitliğini ziyaretinde babasının arkadaşı M. Akif Ersoy'a dua etti. İstiklal Marşı'nın "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda" dizeleriyle başlayan kıtanın Akif'in "Çanakkale Şehitleri" şiirinde yer aldığını söyledi. Ekmel Bey'in bu bilgisizliği sosyal medyada günün konusu oldu. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Bağcılar Sancaktepe Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bu sırada gazetecilere kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu, şunları söyledi: "Halkımız kararını vermiştir. Türkiye'nin, demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak. Halk tekrar birliğine beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içerisindeki ayrık otlar kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacaktır. Türkiye ne Irak ne Suriye olacak. Türkiye tekrar bir ve bütün olarak büyük Türkiye olacak. Bugün 1950'lerdeki halkın büyük değişimine benzer, bugün 2014 senesinde yine böyle bir oy patlaması ile 'yeter artık' diyecek…" nbsp;İhsanoğlu daha sonra seçim otobüsünün üzerine çıkarak halka hitap ederken, Türk oğlu Türk olduğunu belirtip, "Türkiye Cumhurbaşkanı sorun çözen birisi olmalı. Çankaya devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır. O sigorta attığı zaman devlet çöker" diye konuştu.İhsanoğlu, bayramlaşma sırasında yanına yaklaşıp, "Elektrik su faturalarım var. On aylık bir çocuğum var. Ev sahibim kapı dışarıya atıyor" diyen bir vatandaşa 100 lira verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...