Obama'dan IŞİD mesajı: 'Amerika unutmaz'

Obama'dan IŞİD mesajı: 'Amerika unutmaz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, James Foley'yi öldüren terör örgütü IŞİD'in peşini bırakmayacaklarını belirterek "Amerika unutmaz, adalet yerini bulacak" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Charlotte kentinde emekli ordu mensuplarının geleneksel konferansında konuştu. ABD'li gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülmesine de değinen Obama, "Halkımıza zarar verenlere mesajımız net: Amerika unutmaz, elimiz her yere uzanır, sabırlıyız, adalet yerini bulacak" dedi.


ABD'nin, Amerikalılara zarar verenlerin peşine düşmek ve yakalamak için ne gerekiyorsa yapacağını geçmişte kanıtladıklarını belirten Obama, "Halkımızı korumak ve topraklarımızı savunmak için ihtiyaç duyulduğunda doğrudan eyleme geçmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


ABD Başkanı Obama, IŞİD gibi bir kanserin kökünü kazımanın kolay ve hızlı olmayacağını da iddia etti.


ÜÇÜNCÜ REHİNE KADIN
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in Suriye'de rehin tuttuğu üçüncü ABD vatandaşının insani yardım görevlisi genç bir kadın olduğu belirtildi.


Güvenlik sebepleri nedeniyle adı açıklanmayan 26 yaşındaki yardım görevlisinin ailesi, genç kadının geçen yıl Suriye'de 3 insani yardım kuruluşu için çalışırken IŞİD tarafından rehin alındığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...