Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi 'Jean Tirole' oldu

/ Kaynak: İHA
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi 'Jean Tirole' oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Fransız ekonomist Jean Tirole Nobel Ekonomi Ödülü'nü almaya layık bulundu

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, 2014 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'nün, piyasanın gücü ve düzenlemeler üzerindeki analiziyle Fransız ekonomist Jean Tirole'ye verildiğini açıkladı. nbsp;Şirketlerin modern ekonomide işleyişini tek bir teori ile açıklamaya çalışan 'Kurumsal Finans Teorisi' adlı kitabın yazarı Profesör Tirole, 1,1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak. İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Jean Tirole'nin günümüzün en etkili ekonomistlerinden biri olduğunu belirttiği açıklamasında "Tirole, birkaç güçlü şirketin bulunduğu endüstrilerin nasıl anlaşılabileceği ve düzenlenebileceğini açıklığa kavuşturdu" denildi. nbsp;


JEAN TİROLE KİMDİR?
9 Ağustos 1953 doğumludur. Jean Tirole bir olan Fransız profesörü ekonomi . O çalışır endüstriyel organizasyon , oyun teorisi , bankacılık ve finans, ekonomi ve psikoloji . Tirole yönetim kurulu başkanı olan Jean-Jacques Laffont Vakfı de Toulouse Ekonomi Okulu bilimsel direktörü Endüstriyel Ekonomi Enstitüsü olarak (idei) Toulouse ve kurucu üyesi Toulouse Advanced Study Institute for (dün). 1981 yılında MIT doktorasını aldıktan sonra l bir araştırmacı olarak çalıştı ' Ecole Nationale des ponts et Chaussées'ye o İktisat Profesörü olarak çalıştı 1984-1991 itibaren 1984 yılına kadar MİT . O başkan oldu Ekonometri Derneği 1998 yılında ve Avrupa Ekonomik Birliği 2001'de Hâlâ bir ziyaret konuma sahip ve o oldu 2011 yılından bu yana "Académie des Sciences Morales ve Politiques'te" bir üyesi olan MİT, bağlı olduğu layık Ekonomik Bilimler Nobel Ödülü "pazar gücü ve düzenleme yaptığı analiz" 2014 yılındadır.
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi 'Jean Tirole' oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...