'Ufukta doğalgaza yönelik bir indirim görünmüyor'

/ Kaynak: AA
'Ufukta doğalgaza yönelik bir indirim görünmüyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Bakan Yıldız, doğalgazda Türkiye'nin halen dışarıdan aldığı fiyatın çok altında satış yaptığına dikkat çekerek, görünürde indirimin olamadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda Türkiye'nin halen dışarıdan aldığı fiyatın çok altında satış yaptığına dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde indirimin olamayacağını söyledi. Bir TV programında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, şunları söyledi; "Şimdi Türkiye'nin özellikle ham petrol varil fiyatlarına endeksi ama 6 ay ila 9 ay sonrasında yansıyan bir yapısı var. Önümüzdeki yılın özellikle 5-6. aylarında 2015'in şu anki fiyatların faz farkıyla uygulandığı bir formülasyon da çok daha bunun olumlu tesirini göreceğiz. Ancak unutmamız gereken önemli bir husus var. Biz hâla son yapılan fiyat düzenlemelerine rağmen aldığımız fiyatın daha altında satıyoruz. Bu BOTAŞ'ın normalde bırakın kâr hedeflerini, orta vadeli programda Hazine'nin bize verdiği kâr hedeflerini bırakın normalde kendi vergilerini ödeyecek yapıyı bile kurgulamaya yetmiyor." Vatandaş ve sanayicinin yararına yapılan çalışmalar sebebiyle BOTAŞ'ın 2 milyar lira zarar ettiğini belirten Yıldız, "Her indirim bizim bu zararımızın indirilmesiyle alakalı kullanılacak. Yani biz zaten şu anda zarar ediyoruz. O zararın giderilmesiyle alakalı kullanılacak ama bu rakamlar bir müzakere sürecini içeriyor. Biz indirim talep etmekte haklıyız ama bu indirimin miktarı ne kadar olacak bunu hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...