Celalettin Cerrah için soruşturma izni

Celalettin Cerrah için soruşturma izni

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hrant Dink cinayeti davasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni.

Adalet Bakanlığı, Hrant Dink cinayeti davasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi. Dink ailesinin şikayeti üzerine, savcılık dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkında soruşturma izni istenmişti. İstanbul Valiliği talebi reddetmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti. Mahkeme de takipsizlik kararını kaldırmıştı. Adalet Bakanlığı ise mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemini reddetti. Bakanlık ret gerekçesinde, Dink ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurular sonucu alınan ihlal kararlarına atıfta bulundu. Böylece olayda ihmali bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin soruşturulmasının yolu açıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...