Kurt Seyit ve Şura dizisi neden bitti?

Kurt Seyit ve Şura dizisi neden bitti?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ekranların sevilen dizisi Kurt Seyit ve Şura dizisi beklenilen başarıyı gösteremeyince yapımcılar diziyi bitirme karar verdi. 3 bölüm sonra sona erecek.

Kurt Seyit ve Şura dizisi ekranlara veda ediyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'nun yazısına göre; Senaryoda yapılan değişikler, oyuncu takviyeleri diziyi kurtarmaya yetmedi. nbsp;Geçen yıl başlayan ve ilk bölümden itibaren istenilen ratingi almayan dizinin arkasında Star yönetimi ısrarla durmuştu... Yurt dışı satışları olmasa bugüne kadar bile gelemezdi dizi ama oradan elde edilen gelirle bugüne kadar direnebildi... Sonunda kanal yönetimi de dayanamadı ve diziyi bitirmeye karar verdi.
Üç hafta daha yayınlandıktan sonra ekrana veda edecek dizi... Kurt Seyit gibi Benim Adım Gültepe gibi iddialı, büyük prodüksiyonların, kaliteli işlerin, iyi çekilmiş yapımların yayından kalkması Türk televizyonculuğu için büyük kayıp... Çünkü yapımcılar ve kanallar ortada bu örnekler varken bundan sonra böyle büyük işlere girmekte aynı cesareti gösteremeyecekler. O yüzden Kıvanç'a değil, aslında dizi sektörüne geçmiş olsun demek lazım...
Kurt Seyit ve Şura dizisi neden bitti?



FAHRİYE EVCEN'DE KURTARAMADI
Güneş'in haberine göre star TV mart ayında 2 milyon TL vererek adı reyting garantisi anlamına gelen Kıvanç Tatlıtuğ'la 2 yıllığına anlaşmış ve dev bütçeli 'Kurt Seyit ve Şura' dizisine başlamıştı. Ancak ilk bölümleri Rusya'da çekilen dizi, yüksek beklentinin aksine reytinglerde büyük hayal kırıklığı yaşattı. Dizinin durağan senaryosu, yabancı ülkede geçmesi ve en önemlisi de başrol kadın oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın Tatlıtuğ'la kimyasının tutmaması düşük reytinglere sebep olarak gösterildi. Bu sezon bu nedenle İstanbul'a taşınan diziye Mürüvvet rolüyle Fahriye Evcen ekibe katıldı. Evcen annesini canlandıran Zerrin Tekindor'la Kurt Seyit'in yeni eşi olarak senaryoya dahil oldu.



KURT SEYİT VE ŞURA DİZİSİNİN KONUSU
Kurt Seyit ve Şura Star TV'de yayınlanan, Nermin Bezmen'in aynı adlı romanından uyarlama 2014 yapımı tarihi-drama dizisidir. Senaryosunu Ece Yörenç'in yazdığı dizi Kerem Çatay yapımcılığında İstanbul, Kartepe ve Rusya'da çekiliyor.Dizinin 7.bölümünden itibaren büyük bir değişikliğe gidilmiş ve adı Kurt Seyit Ve Şura: İstanbul olarak değiştirilmiştir.Ayrıca dizi seti Rusya'dan İstanbul'a taşınmıştır. Demet Özdemir, Durukan Çelikkaya, Melisa Aslı Pamuk, Tolga Savacı, Emre Yetim, Sacide Taşaner, Osman Alkaş 7. bölümde, Fahriye Evcen ve Zerrin Tekindor ise 14. bölümde diziye dahil olmuşlardır.


KONU: Kurt Seyit, Kırımlı Türk bir ailenin en büyük oğludur. Küçüklüğünden beri babasına hayran olan Kurt Seyit, tıpkı onun gibi Çar'ın en iyi subaylarından birisi olmuştur ve vakti geldiği zaman da bir Türk kızıyla evlenecektir. Soylu Rus bir ailenin en küçük kızı olan Şura ise babasının ölümcül bir hastalığa yakalanması sebebiyle mutsuzdur. Ablası olan Valentina ile babasını tedavi için Petrograd'a (St. Petersburg)'a götürürler. Buraya geldiklerinde Kurt Seyit'in eski silah arkadaşı Petro ve ailesinin misafiri olurlar Savaştaki bir hatası nedeniyle mesleği bırakan Petro, Kurt Seyit ile Şura'nın tanışmasına aracı olur. Ancak Petro gizliden gizliye Kurt Seyit'e düşmanlık beslemektedir. Bir davete katılan Kurt Seyit ve Şura ilk kez birbirlerini görürler.[1]Birbirlerine ilk görüşte aşık olurlar. Bu olaydan sonra onları büyük bir macera beklemektedir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...