Ergin Ataman: 'Türkiye beni korumalı'

Ergin Ataman: 'Türkiye beni korumalı'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray Liv Hospital Antrenörü Ergin Ataman, Sırbistan Başbakan'ın açıklamalarına tepki gösterdi ve hükümete de çağrıda bulundu.

Galatasaray Liv Hospital Antrenörü Ergin Ataman, kendisi için; Sırbistan Başbakanı'nın "Sırbistan'a giremez" dediğini, Konsolos Zoran Markovic'in de "Terörist' ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Belgrad Büyükelçimiz ile görüşüp olayı anlattım. Hukuki olarak her türlü korumamı yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçından hemen sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Sırplar'dan büyük tepki gören sarı kırmızılıların koçu Ergin Ataman, çarpıcı ifadeler kullandı.

Söz konusu konuşmayı yaptığı sırada bir taraftarın öldüğünden haberinin olmadığını ifade eden Ataman, şöyle konuştu:
"Maç için salona geldiğimde salonun önünün savaş alanına döndüğünü gördüm. O anda arabadaydım ve tedirgin oldum. İki polisin başlarından yaralandığını gördüm. Maç bitiminde direkt basın toplantısına girdim. Olayların bu aşamaya geldiğinden haberim yoktu. Ben spor sahalarındaki her türlü teröre karşı iken, Sırbistan Konsolosu'nun benim için 'terörist' demesini garipsedim. Sırbistan Başbakanı da 'Ergin Ataman Sırbistan'a giremez' diyerek beni hedef göstermiş. Belgrad Büyükelçimiz ile görüşüp olayı anlattım. Olay tamamen bu şekildedir. Hukuki olarak her türlü korumamı yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

'G.SARAY VE TÜRKİYE'NİN ATRENÖRÜYÜM'

Ataman, Türkiye'nin Sırbistan Büyükelçiliği ile görüşüp, kendilerine olaylar hakkında bilgi verdiğini anlatarak, "Konu beni ve sportif olayı aşmış durumda. Burada oluşturulmaya çalışılan algı tamamen popülizmdir. Bu konuda da gerek büyükelçiliğimiz gerekse dışişleri yetkililerimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Ben Galatasaray ve Türk Milli Takımı antrenörüyüm. Hukuki olarak benim korunmamı sağlayacaklarını düşünüyorum. Şu aşamada kendi çapımda yapabileceğim bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...