Beşiktaş, Demba Ba ile 45'te bitirdi

Beşiktaş, Demba Ba ile 45'te bitirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Süper Lig'de Galatasaray'ın kaybettiği haftada liderliğe oturmak isteyen Beşiktaş, Demba Ba ile bulduğu 2 golle Kasımpaşa'yı devirdi.

Beşiktaş, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 10. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ağırladığı Kasımpaşa'yı Demba Ba'nın golleriyle 2-0 yendi. Puanını 20'ye çıkaran siyah-beyazlılar, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Bu sezon evsahibi takım sıfatıyla İstanbul'da oynadığı Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan, Fenerbahçe'ye de 2-0 yenilen olan Beşiktaş, Kasımpaşa galibiyeti ile ligde ilk kez evsahibi olduğu bir maçı kazanmış oldu.
nbsp;
Maça hızlı başlayan Beşiktaş, 5. dakikada Demba Ba ile gole çok yaklaştı. Sosa'nın ortasında Ba, yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı fakat topu kaleci Isaksson çeldi. Dakika 22'de Kasımpaşa maçın en net pozisyonunu yakaladı. Ceza alanına yapılan ortada Babel, topu Tunay'a aktardı ancak Tunay'ın vuruşunu çizgi üzerinden Necip çıkardı.
nbsp;
25. dakikada Beşiktaş, Ersan'ın yerde kalması sonucu penaltı kazandı. 28. dakikada topun başına geçen Demba Ba, topu ağlara göderdi: 1-0.
Beşiktaş, ikinci golü 45. dakikada yine Demba Ba ile buldu. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta arka direkte Necip, topu altıpastaki Demba Ba'ya aşırtı. Ba, kafayla meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.
nbsp;
İkinci yarıya daha istekli başlayan Kasımpaşa, 54'de gole çok yaklaştı. Beşiktaş kalesine yaklaşık 35 metre uzakta kazanılan serbest vuruşu Tunay kullandı. Defansa çarpıp cezasahası içine düşen topu Scarione uygun durumda kale yerine üstten auta gönderdi. İkinci yarının büyük bölümünde oyunu rölantiye alan Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve puanını 20'ye çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar ayrıca topladığı 20 puanla, son 6 sezonun en başarılı 10. haftasını geride bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...