ABD savunma bakanı istifa etti

ABD savunma bakanı istifa etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Savunma Bakanı Hagel'in istifa ettiği, Başkan Obama'nın da istifasını kabul ettiği iddia edildi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın Başkan Obama'nın talimatı üzerine istifa ettiği belirtiliyor. Bu karara nbsp;ulusal güvenlik ekibinin birçok küresel krizle mücadele etme konusunda yetersiz kalmasının neden olduğu ifade ediliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın özellikle IŞİD'le mücadelede Hagel'ın yanlış isim olduğunu düşündüğü iddia edildi.Amerikan New York Times gazetesi de ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan, Irak ve IŞİD konusunda Savunma Bakanı Chuck Hagel'la fikir ayrılığı yaşadığı, bu nedenle Hagel'ın istifasını istediğini ileri sürdü.
Başkan Barack Obama'nın, Hagel'in istifasını bugün Rose Garden'da yapacağı açıklama ile duyurması bekleniyor. NY Times, Hagel'in istifa etmesi yönünde kararın 2 hafta devam eden görüşmelerin ardından Cuma günü alındığını yazdı.Yetkililer, Hagel'in görevinden ayrılması kararının IŞİD tehdidi ile mücadelede Hagel'in yeteneklerinden farklı nitellikler gerektiğinin kabul edilmesi anlamına geleceğini ifade ediyorlar.
ÜÇ İSİM GÜNDEMDE
ABD Başkanı Obama yeni bir savunma bakanı atayana kadar Chuck Hagel'ın görevinde kalacağı da belirtildi. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın boşaltacağı koltuk için Michele Flournoy, Jack Reed ve Ashton Carter'ı ismi geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...