Tek günde 2 gemi, 1 uçak

Tek günde 2 gemi, 1 uçak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2015'e girmemize 2 gün kala aynı gün içerisinde 1 uçak kayboldu, 1 gemi battı ve 1 gemi de denizin ortasına alev alev yandı

1 - Adriyatik'te can pazarı

Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan ve İtalya'nın Ancona limanına gitmekte olan feribotta dün sabah saatlerinde çıkan yangında ilkin 111 yolcu kurtarılabildi. Gemideki iki yolcunun kayıp olduğu iddia edildi. Kadınlar ve çocuklara öncelik verilen kurtarma çabaları, kötü hava koşullarının yol açtığı dev dalgalar yüzünden güçlükle gerçekleştirilebildi. Yetkililerden ve Yunan basınından edinilen bilgilere göre Yunan ANEK firması tarafından kiralanan İtalyan bandıralı "Norman Atlantik" gemi Korfu adasının 45 mil kuzeybatısında seyrederken garaj bölümünde yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Esen şiddetli rüzgar geminin İtalya ile Arnavutluk arasındaki uluslararası sulara sürüklenmesine neden oldu. İlk etapta filikalarla denize indirilen 56 yolcu bölgede seyreden başka gemilere nakledildi. Ardından havadan kurtarma operasyonuna geçildi.

GEMİLERDEN DALGAKIRAN

Bölgede bulunan 8 gemi "Norman Atlantic"in etrafında daire şeklinde adeta bir dalgakıran oluşturdu. Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar aracın bulunduğu açıklandı.

Ayakkabılarımız eriyor, kurtarın!

Yolculardan bazıları telefonla Yunan televizyonlarına bağlanarak, bir yandan soğuktan donmak üzere olduklarını, diğer yandan ise yangının neden olduğu sıcaklık nedeniyle ayakkabı köselerinin eridiğini söylediler. Geminin Yunanlı aşçısı Aleksandros Corcokis, "Hepimiz yanacağız. Burada fare gibi kıstırılmış haldeyiz" dedi. Bu arada, bazı yolcular da gemiden çıkan dumandan etkilenerek solunum sorunları yaşadı. Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu geminin alt güvertesinde yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.

2- Pilot uyardı, kayboldu

8 Mart'tan bu yana kayıp olan Malezya uçağına dair henüz bir bilgiye ulaşılamazken Malezya merkezli şirkete ait bir uçak daha kayıplara karıştı. Dünyada ucuz seferleriyle şöhret yapan havayollarından AirAsia'nın QZ8501 nolu seferini yapan uçak, Endonezya'nın Surabaya şehrinden Singapur'a uçarken 162 yolcusuyla ortadan kayboldu. QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile kalkıştan bir saat sonra bağlantısını yitirdiği belirtildi. Pilotun kuleyle son konuşmasında, "kötü hava nedeniyle rotasının değiştirilmesini istediği" ortaya çıktı.

ARAMAYI DURDURDULAR

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, pilotun yoğun bulutlardan kaçmak için 6 bin feet yükseklikten 38 bine çıkmak için izin istediğini açıkladı. Uçaktan bütün gün hiçbir sinyal alınamadığı için arama çalışmaları dün akşam itibarıyla geçici olarak durduruldu.

3- Türk gemisi battı

İtalya'daki Ravenna Limanı'nın 4 mil açıklarında sis nedeniyle Belize Bayraklı gemiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk kargo gemisinde 11 kişilik mürettebattan 8'inin kurtarıldığını açıkladı. nbsp; Bakan Elvan "İtalyan makamlarınca arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. 11 personelden 8'i kurtarılmış. 11 personelin tamamı Türk" dedi. BBC Türkçe'nin nbsp; haberine göre söz konusu Türk kargo gemisinin adı 'Gökbel'. İtalyan basınında yer alan haberlere göre diğer geminin isminin ise 'Lady Aziza' olduğu belirtildi. Gökbel isimli geminin Çetinkaya Denizcilik şirketine ait olduğu iddia ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...