2015 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte kontenjan ve o tarh

2015 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte kontenjan ve o tarh

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü açıkladı. 2015 yılı öğretmen atamaları 6 Şubat'ta yapılacak. İşte kontenjanlar ve detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü açıkladı. 2015 yılı öğretmen atamaları 6 Şubat'ta yapılacak. İşte kontenjanlar ve detaylar... Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının, büyük ihtimalle, 6 Şubat Cuma günü yapılacağını bildirdi.MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce, Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"na MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak, gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

nbsp;Gazetecilerin soruları üzerine Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili çalışmaların hazır olduğunu belirterek, konuyla ilgili yeni yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini söyledi. Yeni yönetmeliğin yayımının ardından ilana çıkacaklarını kaydeden Aydoğdu, okullar açılmadan önceki 6 Şubat Cuma atamaların yapılacağını bildirdi. Atama bekleyen öğretmenler konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı doğrultusunda, kendilerinden randevu isteyen bu durumdaki öğretmenlerle görüştüklerini anlattı.

nbsp;Şu anda 114 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının da son atamaların ardından 278 bine düştüğünü kaydeden Aydoğdu, "Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor. Burada bütün öğretmenlerimizle iletişim halindeyiz. Bu dönemde bütün öğretmenlere, MEB'in kapısı ardına kadar açılmıştır. Fakat elimizdeki imkanlarla atamaları yapmamız gerekiyor" dedi.Talim Terbiye Kurulunun ilgili kararıyla 118 alanın tespit edildiğini bildiren Aydoğdu, bölümler kapandığı için 10 alana kontenjan verilmediğini, bu nedenle 15 bin öğretmen atamasının, 108 alana yapılacağını kaydetti.

nbsp;-"Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjan"

nbsp;Hamza Aydoğdu, "108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle ihtiyaca göre atama yapmamız gerekiyor. Mesela tarih öğretmenleri '14 bin bekleyen var. Buna göre bize kontenjan verin' diyorlar. Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjanı belirlememiz gerekiyor" diye konuştu.

nbsp;Tarih branşından örnek veren Aydoğdu, bu branşta 14 bin 288 adayın beklediğini ancak ihtiyacın bin kişi olduğunu söyledi. Kontenjanın da ihtiyaca göre belirlendiğini kaydeden Aydoğdu, "Yüzde yüz kontenjan da ayırsanız bu arkadaşlarımız tatmin olmayabilir" dedi.Aydoğdu, Türkçe, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS'ye yönelik branşlara kontenjanın yüzde 58'ini ayırdıklarını bildirdi.

nbsp;Kontenjanlar, bu hafta açıklanacak

nbsp;Branşlar arasında kadro dağılımında çok uçurum olmamasına dikkat ettiklerini söyleyen Aydoğdu, mesleki ve teknik eğitim alanları ile küçük alanlara çok önem verdiklerini dile getirdi.

nbsp;Önceki yıllarda az kontenjan ayrılan, 15-17 yıldır beklenen alanlardakileri mağdur etmemek için buralara fazlalık verdiklerini anlatan Aydoğdu, "Her eşit dağılım, adaletli dağılım değildir. Arkadaşlarımızın talepleri, istekleri çok uç noktada. Biz 15 bin dağılım yapacağız. Fakat arkadaşların taleplerine baktığınız zaman 150 bin çıkıyor. Kontenjanlar açıklandığı zaman mutlu olanlar, mutsuz olanlar olacaktır. Biz elimizden geldiği kadar, gece gündüz çalışarak, iyi bir dağılım yapmaya çalıştık. Bunları da en geç salı veya çarşamba günü kamuoyuna duyururuz" diye konuştu.Aydoğdu, kontenjanının yüzde 73'ünü, geri kalmış bölgelere dağıttıklarını da bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım'da yaptığı açıklamada Ocak ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağı müjdesini vermişti. nbsp;

15 öğretmen 6 Şubat'ta atanacak

15 bin öğretmenin yapılacağı atama tarihi belli oldu: 6 Şubat.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabında atamalara ilişkin tarih verdi.

Aydoğdu, mesajında "Arkadaşlar, kontenjanlarla ilgili söyleyeceğim şu: Yönetmelik çıkar çıkmaz açıklayacağız. Bir aksilik olmazsa salı ya da çarşamba netleşir" ifadelerini kullandı.

2015 Şubat öğretmen atama kontenjanları

2015 Şubat ayında yapılacak olan 15 Bin öğretmen atamasıyla ilgili, uzmanlar tarafından yapılan tahmini kontenjan sıralaması yapıldı

2015 Şubat ayında yapılacak olan 15 Bin öğretmen atamasıyla ilgili, uzmanlar tarafından yapılan tahmini kontenjan sıralaması analizi yapıldı. KPSS puan sıralamasını, veriler ışığında tahmin etmek mümkün...

nbsp;Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: "15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor." Diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili analiz çalışması yaptık ve ortaya şöyle bir tablo çıktı. nbsp;


nbsp; • nbsp; nbsp;Eylül ayında ataması yapılan 112 bölümden başvuru sayısı ile atanan sayısı eşit olan şu 7 bölümden alım yapılmayacağını düşünüyoruz.

Yukarıdaki sonuçlara özellikle geçen yılki atamaları incelediğimizde rahatlıkla ulaşabiliriz. Aşağıdaki tabloda genel olarak başvuru sayısı ile atama sayısı eşit olan, ya da birbirine yakın olan alanlarda atama yapılmadığını görüyoruz.

nbsp; nbsp; • nbsp; nbsp;Yine geçen yılki atamalar incelendiğinde eylül ayında yüksek kontenjan verilen bölümleri incelediğimizde 40.000 sayısının 10.000 sayısıyla orantılandığında 2 bölüm dışında genelde oranlama yapılmadığını, sayıların düşürüldüğünü görmekteyiz. Yani ilk atamada yüksek kontenjan verilenler ikinci atamada genel olarak düşürülmüş.

nbsp; nbsp; • nbsp; nbsp;Geçen yıl eylül ve şubat aylarını incelediğimizde ilk atamada kontenjanı düşük olan bölümlerin ise yüzde 97 sinin artırıldığını görmekteyiz.


nbsp; nbsp; • nbsp; nbsp;2014 Eylül atamasında 50 puan barajına takılan aşağıdaki 12 bölümü incelediğimizde Eylüldeki 40.000 sayısı 15.000'e orantılandığında aldıkları sayılardan çok daha düşük sayı aldıkları görülmektedir. Sadece bu 12 bölümden artan sayının 901 olduğu görülmektedir.

SONUÇ OLARAK:

Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: "15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor." diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu şu tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.

2015 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte kontenjan ve o tarh

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...