Yüzlerce seferler iptal edildi! İstanbul'a lodos vurdu

Yüzlerce seferler iptal edildi! İstanbul'a lodos vurdu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bu sabah saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli rüzgar tüm yurdu etkisi altına aldı. Yüzlerce sferler iptal edildi. Vapur seferleri yapılamıyor çünkü...

Haftasonuna kuvvetli rüzgar ile girdik. Bu haberi okumadan plan yapmayın çünkü...Sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan fırtına, İstanbul'da hayatı adeta felç etti. İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti. İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından şiddetli fırtına sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Yağmurla beraber etkisini artıran fırtına nedeniyle Beşiktaş'ta dev dalgalar oluşurken vapurlar adeta beşik gibi sallandı. Karaköy'de fırtınaya karşı koyamayan bir ağaç ise ortadan ikiye ayrıldı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.


İDO, 07.30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot seferini ve tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ederken; BUDO da 08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 13.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferlerini iptal ettiğini bildirdi.
Yüzlerce seferler iptal edildi! İstanbul'a lodos vurdu

İstanbul'da lodos ağaç devirdi
İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan lodos, saat 6.30 sıralarında Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda bir ağacın devrilmesine neden oldu. Olayda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenilirken, devrilen ağacın yolu kaplaması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle Barboros Bulvarı'nın Beşiktaş İstikameti Yönü dubalar eşliğinde kontrollü bir şekilde trafiğe kapatıldı. Trafik yoğunluğu oluşmaması amacıyla ulaşım karşı şeride verilerek karşılıklı olarak sürdürüldü. Olay yerine belediye ekipleri gelerek yürüttükleri çalışmayla devrilen ağacı elektrikli testere yardımıyla parçalara ayrıldı ve ağaç yol kenarına taşındı. Ağacın kaldırılmasıyla trafik tekrar normal seyrine döndü.


BUDO'dan sefer iptali
Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitesinden, bugün yapılması planlanan 7 seferini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu
BUDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:
08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi nbsp;
08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi nbsp;
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi nbsp;
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
13.45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi


THY 229 SEFERİNİ İPTAL ETTİ
TÜRK Hava Yolları (THY), bugün ve yarın yapacağı 229 seferi "meteorolojik rapor doğrultusunda olumsuz hava koşulları beklendiği" gerekçesiyle iptal etti. THY, iptal edilen iç ve dış seferleri internet sitesinden açıkladı. İptallerle ilgili yapılan açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.


İGDAŞ'tan lodos uyarısı
İstanbul'da bugünden itibaren etkili olması beklenen şiddetli lodosa karşı İGDAŞ'tan uyarı geldi. Baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran İGDAŞ yaptığı yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kuvvetli lodos etkili olacaktır. Lodosun hafta sonu ve Pazartesi günü de etkili olması beklenmektedir. Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir.


Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.



LODOS, BURSA'DA ÇATI UÇURDU AĞAÇ DEVİRDİ
MARMARA Bölgesi'nde etkili olan ve lodos, ağaçların sökülmesine, işyerlerinin çatılarının uçmasına neden oldu. Bursa'da, bir işyerinin uçan demirçatısı tramvay tellerine zarar verince ulaşım aksadı. Bursa'da dün akşam etkili olan lodosun hısı, sabah saatlerinde 60 kilometreye kadar çıktı. Özellikle Merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçeleri'nde çok sayıda ağacı kırılıp sökülmesine neden olan lodos, sinyalizasyon lambalarını devirdi, çöp konteynerlarını yıktı. Sabah saatlerinde kent meydanında bir işyerinin uçan, demirden yapılan çatısı, kent içi ulaşımın yükünü çeken 'İpekböceği' adı verilen tramvay sisteminin elektrik tellerine düşünce seferler yapılamadı. Karbonmonoksit gazından 4 kişinin zehirlendiği Bursa'da, yolda yürürken başına kremit düşen bir kişi ise yaralınınca hastaneye kaldırıldı. nbsp;Şiddetli lodos, Bursa'da İstanbul ile karşılıklı olarak yapılan deniz otobüsü ve feribot seferlerinide iptal etti. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Mudanya'dan, İstabul Kabataş'a bugün ve yarın karşılıklı olarak yapılacak deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. İDO ise bugün akşam saatlerine kadar feribot ve deniz otobüsü çalışmayacağını açıkladı.
Fırtına nedeniyle teleferik işletmesi dün den itibaren sömestre tatili nedeniyle hareketlilik görülen Uludağ'a yolcu taşıyamadı. Teleferik seferleri, pazartesi gününe kadar seferlerin iptal edildiği belirtildi. Meteroloji yetkilileri, saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkması beklenen şiddetli rüzgarın pazartesi günü yağmurun yağması ile etkisini kaybedeceğini söyledi.


KUVVETLİ FIRTINA DENİZ ULAŞIMINI DURDURDU nbsp;
Çanakkale Boğazı'nda saatte 100 kilometre hıza ulaşan lodos fırtınası, deniz seferlerini durdurdu. nbsp;Çanakkale Liman Başkanlığı'nın talimatıyla, gece saat 01.00'den itibaren Gelibolu-Lapseki feribot seferleri şiddetli fırtına sebebiyle yapılamıyor. Lodos fırtınası boğazda transit gemi geçişlerini de durdurdu. Bursa-İzmir karayolu üzerindeki çöp bidonlarının fırtınanın etkisiyle etrafa savrulması, araçlar için tehlike oluşturdu. nbsp;




HAVA SICAKLIĞININ ÜLKE GENELİNDE 2 İLA 5 DERECE ARTACAĞI TAHMİN EDİLİYOR nbsp;
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Ankara, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Karaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. nbsp;
Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. nbsp;
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. nbsp;
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: nbsp;
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 11 nbsp;
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası sağanak yağışlı 16 nbsp;
İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15 nbsp;
Adana: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15 nbsp;
Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerine kadar doğu kesimlerde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. 17 nbsp;
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 10 nbsp;
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20 nbsp;
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 20 nbsp;
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -2 nbsp;
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 9 nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...