Mr. Spock öldü - Leonard Nimoy kimdir?

Mr. Spock öldü - Leonard Nimoy kimdir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Star Trek dizisinde Mr Spock karakterini oynayan Leonard Nimoy hayatını kaybetti.

Nimoy'un Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı KOAH nedeniyle Los Angeles'ta yaşamını kaybettiği belirtildi. Leonard Nimoy'un eşi Susan Bay Nimoy yaptığı açıklamada, hafta başında durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılan ünlü aktörün Los Angeles'ın Bel Air bölgesindeki evlerinde vefat ettiğini kaydetti. nbsp;
Ünlü aktör ülkemizde de sevilen "Star Trek" dizisininde Mr. Spock karakterini canlandırıyordu. Eşinin, "kronik obstrüktif akciğer hastalığı"ndan dolayı yaşamını yitirdiğini söyleyen Susan Bay Nimoy, Leonard Nimoy'un 30 yıl önce sigarayı bıraktığını bildirdi.
Nimoy oyunculuğu'nun yanı sıra yönetmenlik de yapmıştı.


UZAYDA UZMAN AMA ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜYDÜ
Mr.Spock dünya televizyon tarihinin en bilinen 10 karakteri arasında yer almıştır. Uzay Yolu:Orjinal Seri'nin ana tiplemeleri arasında görev aldı. Spock, Yıldız Filosu'nda çok çeşitli görevler almış olmasına rağmen en çok Kaptan Kirk'ün yanında Atılgan'ın ikinci kaptanı olması ile tanındı. Spock'ın çekiciliği ve çok sevilmesinin nedeni teknik konulardaki uzmanlığına karşın mütevazı karakteridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...