'Fransız vekillerin Esad'la görüşmesi uygun değil'

/ Kaynak: AA
'Fransız vekillerin Esad'la görüşmesi uygun değil'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Fabius, Fransız milletvekillerinin Esad'la görüşmesi öncesi bilgilendirildiğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bazı Fransız milletvekillerinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmesine ilişkin, ''Böyle bir girişim olduğundan bahsettiler ve ayrıntılarını bilmiyordum. Her halükarda ziyareti uygun bulmadığımı söyledim" dedi.
BFM TV kanalına konuşan Fabius, Fransız milletvekillerinin Esad'i ziyareti öncesi danışmanı aracılığıyla bilgilendirildiğini belirterek, "Böyle bir girişim olduğundan bahsettiler ve ayrıntılarını bilmiyordum. Her halükarda ziyareti uygun bulmadığımı söyledim" ifadesini kullandı.
Fabius , milletvekillerinin Esad'le görüşmesini kınadığını ve şaşkınlık yaşadığını vurguladı. Suriye'deki iç savaşta 220 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Fabius, "Esad ve IŞİD aynı madalyonun iki yüzüdür" şeklinde konuştu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, geçen haftaki Filipinler ziyaretinde milletvekillerinin Esad'la görüşmesinden haberi olmadığını belirterek, "Bu girişimi kınıyorum. Çünkü bu parlamenterler, son yılların en kanlı iç savaşına yol açan bir devlet başkanıyla görüştü" ifadesini kullanmıştı.
Geçen hafta Suriye'ye giden bir grup Fransız vekil ve senatör Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya gelmişti. Grupta ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nden (UMP) Jacques Myard ve Jean-Pierre Vial ile merkez sağ Bağımsızlar ve Demokratlar Birliği'nden Senatör François Zochetto yer alıyordu. Şam Büyükelçiliği'nin 2012'de kapatılmasından bu yana Fransa'dan Suriye'ye herhangi bir ziyaret yapılmamıştı.
Öte yandan Rus muhalif ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesine ilişkin bir soruyu cevaplayan Fabius, daha önce gazeteci Anna Politkovskaïa ve eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun da öldürüldüğünü hatırlatarak, "Gerçek şu ki Rusya'da muhalif olmak iyi bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...