E OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi MEB (E OKUL DEVAMSIZLIK SORGULA)

E OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi MEB (E OKUL DEVAMSIZLIK SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun devamsızlık bilgileri, sınav notlarına ulaşabilirsiniz. MEB E OKUL veli bilgilendirme sistemi giriş detay

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun devamsızlık bilgileri ve sınav notlarına ulaşabilirsiniz. MEB - E OKUL veli bilgilendirme sistemi giriş detayları... nbsp;E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenci not öğrenme işlemleri yapılabilmektedir. E Okul öğrenci not öğrenme ile birlikte yazılı ve sözlü notları da öğrenilebilmektedir. E Okul öğrenci not öğrenme detayları için haberin devamını okuyabilirsiniz.E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi hem öğrencilere hem de velilere büyük kolaylık sağlamıştır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenciler ve veliler internet üzerinden not ve devamsızlık bilgilerini kolayca öğrenebilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...

E nbsp;OKUL VELİ GİRİŞ - MEB

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi ile veliler çocuklarının eğitimleri hakkında bilgilendirmelere ulaşabilirler aynı zamanda sınav notlarını öğrenebilir.e-Okul nedir? e-Okul üzerinden sorgulama nasıl yapılır?e-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan bir uygulamadır. Okul yönetim bilgi sistemi olan e-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.
E OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi MEB (E OKUL DEVAMSIZLIK SORGULA)



Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ?


e-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz


Milli Eğitim Bakanlığı yeni nesil teknoloji merkezli ve geniş kapsama sahip çok sayıda proje geliştiriliyor. Özellikle 2014 yılı içerisinde her öğrenciye akıllı tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığı Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi projeleri ile eğitim sisteminde modern dünya standartlarının yakalanması amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde teknoloji merkezli yürütülen en aktif projelerin başında da E-Okul sistemi geliyor. Öğretmen ve idareciler tarafından kullanılmakta olan E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veliler tarafından kullanılmakta olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi olarak iki bölümden oluşan E-Okul sistemi ile öğrenci, veli ve öğretmen arasındaki eğitim ilişkisinin daha modern standartlara ulaştırılabilmesi amaçlanıyor.

E okul portalına öğrencilerin okul ile ilgili tüm bilgileri girilmektedir. Öyle ki bu bilgiler arasında karne notları dışında yazılı ve sözlü notları da bulunmaktadır. Bu bakımdan öğrencilerin okuldaki not durumu ile ilgili bilgi almak isteyen veliler, E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapması yeterli olacaktır. Bu sayede E Okul öğrenci not öğrenme işlemleri tamamlanabilmektedir. Bu konuda E Okul sistemlerinin uygulamaya girmesi ile birlikte her öğrenci için bir üyelik açılmıştır.Modern dünyada eğitimin daha kaliteli ve daha profesyonel bir şekilde oluşturulabilmesi amacı ile gelişmiş ülkeler tarafından yoğun şekilde eğitim sistemi içerisinde modern teknoloji kullanılıyor. Özellikle de gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminde daha sık şekilde yer verilen modern teknoloji ile eğitim kalitesinde ve standartlarında çok yüksek düzeylere ulaşılmasını sağlayacak başarılı sonuçların elde edilmesi pek çok dünya ülkesine örnek teşkil ediyor. Günümüz modern teknolojisinin en aktif pazarlarından birisine sahip olan Türkiye'de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde teknoloji ve internet en etkin şekilde kullanılıyor.
E OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi MEB (E OKUL DEVAMSIZLIK SORGULA)

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından girişi yapılan okul ve öğrencilerin bilgilerinin girişini yaptıktan sonra çocuklarının okuldaki durumunu dijital ortam fırsatlarından yararlanarak takip etmek isteyen velilere yönelik olarak E-Okul sisteminin ikinci bölümü olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin velilere özel olan bölümünde veliler çocuklarının okuldaki durumunun tüm ayrıntılarına ve detaylarına güncel olarak erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde internette en çok kullanılan online MEB hizmetlerinin başında geliyor.Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital ortam üzerinde yer almakta olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi internet sayfası üzerinde bulunan veli girişi bölümünden 'T.C. kimlik numarası' ve 'öğrenci okul numarası' bilgilerini girerek, sisteme giriş yapılabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, aldığı belgeler, şube ortalaması, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmen bilgileri ve haftalık ders programları gibi güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabiliyor.


nbsp;E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde yeni başlayan şube ortalaması hizmeti ile birlikte artık çocuğunuzun okuduğu şubedeki tüm öğrencilerin genel not ortalaması ve bu not ortalamasına göre çocuğunuzun durumunun ne olduğu gibi bilgilere de tüm detayları ile grafiksel olarak da ulaşabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...