Mehmet Selim Kiraz şehit oldu Mehmet Selim Kiraz Kimdir

Mehmet Selim Kiraz şehit oldu Mehmet Selim Kiraz Kimdir

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mehmet Selim Kiraz bugün adliyede rehin alınmıştı. Savcıdan üzücü haber geldi. Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti. Mehmet Selim Kiraz kimdir

Mehmet Selim Kiraz bugün adliyede rehin alınmıştı. Savcıdan üzücü haber geldi. Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti. Mehmet Selim Kiraz kimdir.. Çağlayan Adliyesi'nde hareketli dakikalar. Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Mehmet Selim Kiraz kimdir? Mehmet Selim Kiraz son dakika.. Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alındı. İçerden silah sesleri duyuldu. Odaya silahların nasıl sokulduğu merak ediliyor. Peki Mehmet Selim Kiraz kimdir? İşte Savcı Mehmet Kiraz ile ilgili son gelişmeler.Selim Kiraz Kimdir? Berkin Elvan savcısı Mehmet Selim Kiraz Kimdir? sorusu gündeme oturmaya başladı. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınan Berkin Elvan davası savcısı Mehmet Selim Kiraz Kimdir? Selim Kiraz Kimdir? İşte cevabı...

Mehmet Selim Kiraz şehit oldu Mehmet Selim Kiraz Kimdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başına 3 vücuduna 2 kurşun sıkılan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Kiraz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.İstanbul Adalet Sarayı'nın 6. katındaki odasında DHKP-C'li iki terörist tarafından rehin alınan Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağrı yaralı olarak ameliyata alınmıştı. 3'ü başına olmak üzere vücuduna 5 kurşun alan Savcı Kiraz'ın kaldırıldığı Şişli'deki Florence Nightingale hastanesinde şehit olduğu öğrenildi.Kiraz'ın hayatını kaybettiğini Dışişlier Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır. Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular" dediErdoğan, "Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor" diye konuştu.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasında kullanılan silahın, elektrik kesintisi sebebiyle Çağlayan Adliyesi'ne sokulmuş olabileceği iddia edildi.. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hareketli saatler yaşanıyor...Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına öğle saatlerinde gelen yasadışı örgüt mensupları, katibi silah tehdidiyle dışarı çıkartarak savcıyı rehin aldı.Akıllara gelen soru ise büyük güvenlik önlemleri alınan Çağlayan Adliyesi'ne silah nasıl sokuldu? Çünkü adliyenin girişlerinde 10'a yakın X-Ray cihazı var.Silahın bugün yaşanan elektrik kesintisinden yararlanarak içeriye sokulup sokulmadığı ilerleyen saatlerde belli olacak.

Mehmet Selim Kiraz şehit oldu Mehmet Selim Kiraz Kimdir
Teröristlerin elindeki silahın rehin alınan savcıya ait olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı.Alınan bilgiye göre, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan yasa dışı örgüt üyesi kişi ya da kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı.Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi.

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.
Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor. Cep telefonundan aranan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın telefonunu başkasının açtığı ve "Şu an müsait değil" denildiği ortaya çıktı.

Mehmet Selim Kiraz şehit oldu Mehmet Selim Kiraz Kimdir

Hürriyet'in haberine göre, "Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı, kendisine ait GSM numarasından aradık. Uzun uzun çalan telefonu açan kişi "Savcı Selim Kiraz şuan müsait değil" diyerek telefonu kapattı." denildi.Haberde Savcı Selim Kiraz'ın telefoonun uzun uzun çaldığı daha sonra açıldığı belirtildikten sonra "Telefonu 'Alo buyurun' diyerek açan kişiye Savcı Selim Kiraz ile görüşmek istediğimi söyledi. Kaygılı bir ses tonu ile konuşan kişi "Savcı Selim Kiraz şuan müsait değil" dedi.

DHKP-C terör örgütünün talepleri:

1-Berkin Elvan olaylarında ismi geçen polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD'den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...