Nihat Doğan'ın Özgecan cinayeti sonrası attığı tweetler karara bağlandı

Nihat Doğan'ın Özgecan cinayeti sonrası attığı tweetler karara bağlandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Nihat Doğan'ın Özgecan Aslan'la alakalı attığı tweetlerle eleştirilen ve tecavüzü meşru gördüğü gerekçesiyle açılan soruşturma sonuçlandı.

Özgecan Aslan cinayeti sonrası attığı tweetlerle eleştirilen ve tecavüzü meşru gördüğü gerekçesiyle soruşturma açılan Nihat Doğan hakkında mahkeme takipsizlik kararı verdi. Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen Özgecan hadisesi sonrası ünlü sanatçı Nihat Doğan'ın attığı Tweet büyük tepki çekmişti. Hakkında açılan soruşturmada karar verildi. Nihat Doğan hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararının atılan tweetin iki kişi arasında yaşandığını ve Doğan'ın olaydan dolayı duyduğu üzüntü nedeniyle verildiği belirtildi.
Attığı tweet nedeniyle toplumda bir infial oluşmadığı, söz konusu olayla her hangi bir tehlike, kamu güvenliğini bozan olay olmadığ belirtildi.

Tarsus'ta Özgecan'ın öldürülmesi olayı Türkiye'yi derinden sarmıştı. Yaşanan hadise sonrası Nihat Doğan ile tiyatrocu Ahu Sungur arasında söz konusu konuşma gerçekleşmişti.

Nihat Doğan, Sungur'a yanıt olarak 'Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız' demişti.

Doğan'ın bu ifadeleri genele söylediği gibi bir algı oluşturulmuştu. Doğan hakkında bazı isimler şikayetçi olmuşlardı.
Türk milletini Cumhuriyeti, TBMM'yi alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçu ve suçluyu övmek ve kişinin hatırasına hakaret suçlamalarıyla açılan davada takipsizlik kararı verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...