Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Süper Lig puan durumu son durum ne? Süper Lig'de lider kim? Süper lig'de Galatasaray kaçıncı, Fenerbahçe kaçıncı, Beşiktaş kaçıncı?

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, dün Beşiktaş'a kaptırdığı liderliği devralamadı. Ligin 27. haftasına 4 maçla devam edildi. Haftanın en önemli maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk etti. Maça baskılı başlayan ev sahibi Trabzonspor, ilk yarıyı 20. dakikada Özer Hurmacı'nın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci devrenin ilk 30 dakikasında Trabzonspor'u kendi yarı sahasına hapseden Galatasaray, aradığı beraberlik golünü 67. dakika Emre Çolak'la buldu.

Kalesinde gördüğü golün ardından yeniden hücumu düşünmeye başlayan bordo-mavililer, 85. dakikada Cezayirli Medjani ile yeniden skor üstünlüğünü yakaladı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından 58 puanda kalan Galatasaray, dün Kasımpaşa'yı 5-1 yenerek averajla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'tan zirveyi devralamadı.

Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta ise Eskişehirspor, deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u ilk yarının son dakikasında Sezgin Coşkun'un attığı golle 1-0 mağlup etti.

İki hafta sonra üç puanla tanışan Eskişehirspor, küme düşme hattından uzaklaştı. 20 puanla 17. sırada yer alan Kayseri Erciyesspor'un ise ligde kalma umutları biraz daha azaldı.

Medicana Sivasspor ile Balıkesirspor ise Berkan Emir ve Batuhan Karadeniz'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Ligde 19 puanla son sırada bulunan Balıkesirspor'un, kümede kalma ümitleri büyük ölçüde tükendi.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren İstabul Başakşehir de Mahmut Tekdemir, Visca, Sedat Ağçay'ın golleriyle Çaykur Rizespor'u 3-1 yenerek üç puanın sahibi oldu. Tehlikeli bölgeyle aradaki puan farkını açma şansını değerlendiremeyen Çaykur Rizespor'un tek golü Kweuke'den geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası yarın oynanacak Fenerbahçe-Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu-Akhisar Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

- Sonuçlar

Süper Lig'de alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Gaziantepspor-Torku Konyaspor: 1-1

Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: 2-1

Kasımpaşa-Beşiktaş: 1-5

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Eskişehirspor: 0-1

Medicana Sivasspor-Balıkesirspor: 1-1

İstanbul Başakşehir-Çaykur Rizespor: 3-1

Trabzonspor-Galatasaray: 2-1

- Puan durumu

Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

İŞTE AYRINTILI PUAN DURUMU

Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

Süper Lig puan durumu ve toplu sonuçlar (GÜNCEL PUAN DURUMU)

HAMİT SAKATLANDI
Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın 33. dakikasında mecburi bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, Trabzonspor karşılaşmasının henüz 33. dakikasında sakatlanarak yerini Emre Çolak'a bıraktı. Genç yıldız, etkili oyununu bir golle süslerken, takımının mağlup olmasına engel olamadı. Son 2 aydır sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalan Brezilyalı Felipe Melo'nun yerine görev alan ve yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken Hamit'in bu sakatlığı sarı-kırmızılı cepheyi korkuttu. Tecrübeli futbolcunun sakatlığı hakkında Trabzonspor maçı sonrası bilgi verileceği belirtildi.

YASİN ÖZTEKİN'E 45 DAKİKA…
Galatasaray'da son dönemde başarılı grafik çizen futbolculardan Yasin Öztekin, Trabzonspor maçında Hamza Hamzaoğlu'nu memnun edemedi. Oyunda olduğu 45 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Yasin, hocası Hamzaoğlu tarafından maçın ikinci yarısı başlamadan oyundan alındı. Yasin Öztekin'in yerine ise karşılaşmanın 46. dakikasında Olcan Adın oyuna dahil oldu. Olcan Adın da karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında görev almasına rağmen neredeyse oyunda hiç gözükmedi.

BURAK ÇIKTI, PANDEV GİRDİ
Galatasaray'da sakatlıklardan dönen bir diğer futbolcu Burak Yılmaz da eski takımına karşı bugün ilk 11'de şans buldu. Golcü futbolcu oyunda kaldığı 66 dakika boyunca neredeyse hiçbir varyasyon gösteremezken, ileri uçta birlikte oynadığı Umut Bulut da kopuk bir performans sergiledi. Hamzaoğlu, kendileri adına 1-0 devam eden karşılaşmanın 66. dakikasında Burak'ın yerine Pandev'i sahaya sürdü. Bulgar oyuncu da sarı-kırmızılılara gol yollarında yardımcı olamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...