ABD ordusu Suriyeli muhalifleri Türkiye'de eğitmeye başladı

ABD ordusu Suriyeli muhalifleri Türkiye'de eğitmeye başladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ürdün, Suudi Arabistan ve Türkiye'de üç yıl boyunca 15 bin civarında Suriyeliye eğitim verilecek

ABD'li bir yetkili, ABD ordusunun Türkiye'de Suriyeli silahlı grupların eğitimine başladığını açıkladı. Eğitimine başlanan silahlı gruplarda kaç kişinin yer aldığı ve eğitimin ne zaman başladığı hakkında bilgi vermedi. ABD Başkanı Barack Obama, daha önce yaptığı açıklamada eğit-donat programının yalnızca IŞİD'le mücadeleyi hedef aldığını belirtmişti. Üç yıl sürmesi düşünülen program kapsamında yılda 5 bin olmak üzere toplamda 15 bin civarında Suriyelinin eğitilmesi planlanıyor. Bunlardan 1500-2000 kadarının Türkiye'de eğitim göreceği geri kalanlarının ise Ürdün ve Suudi Arabistan'da eğitileceği açıklanmıştı. Muhaliflerin eğitilmesine 8 Mayıs'ta Ürdün'de başlanmıştı.

İSPANYA'DAN IRAK ORDUSUNA DESTEK
ABD ve İspanyol askerleri başkent Bağdat yakınlarında Irak askerlerini eğitmeye başladı. Eğitimlerde IŞİD militanlarının saldırılarına nasıl karşı koyacakları öğretiliyor. Bu arada İspanya, Bağdat'ta bulunan 200 askerine ek olarak 30 Portekiz kökenli asker daha gönderdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...