Kendisine mikroçip taktı

Kendisine mikroçip taktı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İngiltere'de 15 yaşındaki teknoloji meraklısı Bryon Wake, kendisine mikroçip taktı.

nbsp;Pirinç tanesi büyüklüğündeki çip programlanabiliyor. Bryon, bu çiple akıllı telefonunu kontrol edebiliyor, kilitli kapıları açabiliyor. Çipi ABD'den getirten genç, doktorlar tarafından operasyonla yerleştirilmesi gerekirken cihazı vücuduna kendisi enjekte etti. Çipi küçük bir kesik ve sadece birkaç damla kan akmasıyla yerleştirdiğini aktaran Bryon, "Çip yerleştirdiğimi annemlere 3 gün sonra söyledim. Önce söyleseydim mani olurlardı" diye konuştu. Düşük radyo frekansları yayan çip, telefonun kilidini açmak ya da arabayı çalıştırmak gibi önceden programlanmış işlerin yapılmasını sağlıyor. Somerset'te yaşayan genç, çipi kullanarak Bluetooth üzerinden müzik dinliyor.
Dünyada vücudunda mikroçip teknolojisi kullanan 10 bin kadar kişi olduğu sanılıyor. Bryon, bunların en genci olduğunu iddia ediyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...