Senegal'de bayram telaşı

/ Kaynak: AA
Senegal'de bayram telaşı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Senegal'in başkenti Dakar'da halk, sıcak havalara rağmen Ramazan Bayramı alışverişi için çarşı ve pazarları doldurdu.

Çarşı ve pazarlarda büyük hareketliliğin yaşandığı kentte vatandaşlar, alışveriş için en çok merkezde bulunan Touoba Sandaga çarşısını tercih ediyor.
Ayakkabıdan kıyafete her bütçeye uygun ürünün bulunabildiği çarşıda özellikle terzilerde yoğunluk yaşanıyor. Terziler, ülkede kadınların bayramda giydiği etek veya gömlek şeklindeki geleneksel kıyafetler "Boubou"ların siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.
Erkeklerin de Afrika'ya özgü desenli kumaşlardan kıyafetler diktirdiği terziler, bayram öncesi yoğunluğun en fazla olan yaşandığı yerlerin başında geliyor. Halk, gelir düzeyi düşük olmasına karşın Ramazan Bayramı'nda yeni kıyafetler giymeye ve bayram gününü ailesiyle bir arada geçirmeye önem veriyor.
Tarımda üretimin yetersiz kaldığı ülkede bayram nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında artış görülüyor.
Ramazan ayına "hilalin görülmesi" geleneğiyle Türkiye'den bir gün sonra başlayan Senegal'de bayram da bir gün sonra yani 18 Temmuz'da başlayacak. Yaklaşık yüzde 90'ını Müslümanların oluşturduğu ülkede Ramazan Bayramı sadece bir gün kutlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...