ABD'de iki askeri tesise silahlı saldırı

ABD'de iki askeri tesise silahlı saldırı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD'nin Tennessee eyaletinde bulunan iki askeri binaya düzenlenen silahlı saldırıda dört Amerikan askeri öldürüldü.

Eyaletin Chattonooga şehrindeki askeri noktaları hedef alan silahlı saldırganın isminin 24 yaşındaki Muhammed Yusuf Abdülaziz olduğu belirtildi. Bölge savcısı, iki saldırının "ülke içi terör eylemi" olarak soruşturulduğunu söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, "çok üzücü" ifadesini kullandığı saldırıda şüphelinin 'tek başına hareket ettiğini' kaydetti. nbsp;Polis, saldırgan dâhil toplam beş kişinin öldüğünü duyurdu.
Yetkililer, şüpheli Muhammed Yusuf Abdülaziz'in Kuveyt doğumlu olduğunu düşünüyor fakat ABD vatandaşı mı yoksa Kuveyt vatandaşı mı olduğuna dair henüz net bir bilgi yok.
Abdülaziz, bu yıl alkollü araba kullanmaktan gözaltına alınmış.
Saldırganın yaşadığı evin çevresine polisin konuşlandırıldığı ve komşuların bölgeden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Olayı soruşturan FBI yetkilisi Ed Reinhold, ilk saldırının yerel saatle sabah 10.45'te ABD Donanmasına ait asker alım binasında gerçekleştiğini söyledi. Bölge savcısı Bill Kilden, olayı 'ülke içi terör eylemi' olarak incediklerini söyledi fakat yetkililer herhangi bir sonuca varmak için erken olduğu görüşünde.
Reinhold, olaya ilişkin açıklamasında "Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Ülke içi veya uluslararası bir terör eylemi de olabilir ya da yalnızca cezai bir suç da olabilir" dedi.
Binaya ateş açan saldırgan daha sonra aracıyla olay yerinden uzaklaştı. Polisin peşinden gittiği saldırgan ve güvenlik güçleri arasında olay yerinden yaklaşık 10 km uzaklıkta yaşanan silahlı çatışmada da saldırgan öldürüldü.
Görgü tanıkları, saldırganın aracının içinden ateş açtığını söyledi.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...