Çocukları savaştırıyorlar

Çocukları savaştırıyorlar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Terör örgütü IŞİD'in silah eğitimi verdiği 16 yaş altındaki binden fazla çocuktan 50'si savaşırken hayatını kaybetti

Suriye ve Irak'ta etkili olan terör örgütü IŞİD'in eğitim?verip?cepheye yolladığı 50'den fazla çocuk askerin hayatını kaybettiği açıklandı. IŞİD'in "Halifenin genç aslanları" adını verdiği program çerçevesinde 16 yaşın altında 1100 çocuğun silah altına aldığı iddia edildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden verilen bilgiye göre, program çerçevesinde çocuklar yoğun bir askeri ve dini eğitim gördükten sonra cepheye sürüldü. Çocuk askerlerden 31'i temmuz ayında çeşitli patlama, çatışma ve hava saldırılarında hayatını kaybetti. 18'i ise büyük kısmı Kürt güçlerine karşı düzenlenen eylemler olmak üzere muhtelif intihar saldırılarında görev aldı. Gözlemcilere göre, Türkiye'nin son dönemde sınır geçişlerinde kontrolü sıkılaştırması, IŞİD'e katılan gönüllülerin sayısını azalttı. IŞİD bu sebeple çocuk savaşçı programını başlatmayı kararlaştırdı.
PYD DE ÇOCUKLARI KULLANIYOR
Bu arada New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Kürt güçleri de saflarında çocuk savaşçı bulundurmakla suçladı. İddiaya göre PKK bağlantılı PYD'nin silahlı kanadı YPG'de 18 yaşın altında erkek ve kızları örgüte almaya devam etti. HRW uzmanı Fred Abrahams YPG'yi "çocuk asker savaştırmama"?yolundaki sözünü tutmaya çağırdı. Öte yandan Irak'ın farklı bölgelerinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin IŞİD ile girdiği çatışmalarda nbsp;51 militanı ile 11 asker öldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...