işte 2015 Bayram Mesajları - Sevgiliye gönderilecek Bayram Mesajları

işte 2015 Bayram Mesajları - Sevgiliye gönderilecek Bayram Mesajları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

En güzel bayram mesajları burada. Bayramınız Mübarek olsun. Sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel bayram mesajları burada, tıkla

En güzel bayram mesajları burada. Bayramınız Mübarek olsun. Sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel bayram mesajları burada, tıkla. nbsp;2015 Ramazan Bayramı saat kaçta belli oldu. İstanbul , Ankara , İzmir ve Bursa ile tüm illerin bayram namazı saati açıklandı. Bayram mesajları ve bayram namazı nasıl kılınır sizin için derledik. İşte Ramazan Bayramı mesajları ve namaz saatleri

işte 2015 Bayram Mesajları - Sevgiliye gönderilecek Bayram Mesajları

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

"Sevgili Vatandaşlarım,

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif'in sonuna gelerek; hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk.Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.

Maalesef dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor.Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur. Biz, ülke ve millet olarak, ilgili kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, her zaman olduğu gibi, Ramazan ayı boyunca da dünyanın dört bir yanında kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya çalıştık.Ulaşabildiğimiz tüm mağdurlara ve mazlumlara, hiçbir ayrım yapmaksızın, yardım eli uzatmanın çabası içinde olduk. Bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bu hizmetlerin ifasında görev alan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Vatandaşlarım,

Ramazan Bayramını, dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde idrak ediyoruz. Küresel ekonomik krizin etkileri, yeni boyutlar kazanarak ve genişleyerek devam ediyor. Demokrasi, insan hakları, inançlara saygı gibi değerler, dünyanın pek çok yerinde adeta ayaklar altına alınıyor. Bu değerlere sahip çıkması gereken uluslararası kurumlar ve ülkeler, sergiledikleri çifte standartlı tutumla, kendi varlıklarını sorgulanır hale getirdiler. Filistin'de yıllardır süren zulme ve haksızlıklara, Irak'ta yüzbinlerce insanın, Suriye'de son 4 yılda 300 binin üzerinde masumun ölümüne seyirci kalan Batı, kendi çıkarlarını korumak uğruna tüm dünyaya telkin ettiği ilkelere sırtını dönüyor. İşte böyle bir ortamda Türkiye, tarihinden, kültüründen, vicdanından aldığı güç ve sorumlulukla, hakkı, hakikati, insani değerleri savunma konusunda tutarlı bir çizgi izlemenin çabası içinde.

Bu duruşun elbette bize bir maliyeti var. Ama tarihe ve ecdada karşı sorumluluğumuz, millet olarak bu fedakarlığı göze almamızı zorunlu kılıyor. Milletimiz, tarihi boyunca, çok geniş coğrafyalarda hakimiyet tesis eden devletler kurmuştur. Buna rağmen, Allah'a şükür bizim geçmişimizde sömürgecilik, ırkçılık, soykırım gibi insanlık suçları hiçbir zaman olmamıştır. Tam tersine, geride medeniyetimizin nişanesi olan eserler bırakmışızdır. Bugün de, zor zamanlarında kardeşlerimizin yanında yer alarak, tarihe insanlık adına iftihar vesilesi olacak, örnek gösterilecek bir iz bırakacağımıza inanıyorum. Ramazan Bayramı, inşallah, millet olarak bu anlayış etrafında yekvücut olmamızı sağlayacaktır. Bu vesileyle, bayramda sıla-i rahim ve tatil için yola çıkacak tüm vatandaşlarıma, bir konuyu da hassaten hatırlatmak istiyorum:

Bayram sevincini felakete dönüştürmemek için, trafik kurallarına azami düzeyde riayet etmeye lütfen özen gösterelim! Sözlerime rahmetli Abdurrahim Karakoç'un bir dörtlüğüyle son vermek istiyorum:

"Âlem-i İslâm'a rahmet su gibi

Aksın, BAYRAM OLSUN BAYRAMLARINIZ.

Evleriniz cennet kokusu gibi

Koksun, BAYRAM OLSUN BAYRAMLARINIZ."

Bu çerçevede özellikle çocuklarımızın aileleriyle birlikte, bayramı bayram gibi geçirmelerini diliyorum.

Bir kez daha ülkemizde ve yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın; tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayram bereketinin kalplerimizi coşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini Allah'tan temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla."

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI nbsp;

En güzel Bayram mesajlarını güzel sözlerden oluşan resimli şekilde sizler için hazırladık. Ramazan Bayramı mesajlarını kısa SMS olarak dostlarınıza ve arkadaşlarınıza cep telefonu ile yollayabilirsiniz. İşte ne güzel ve ilginç bayram mesajları. nbsp;

Şeker tadında bir Ramazan Bayramı diler her şeyin kalbiniz kadar güzel olmasını temenni ederiz iyi bayramlar…

Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindekikeder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür. Ramazan Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar!

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Ramazan Bayramınız hayırlara vesile olsun.

Bu bayramda gönlünüz dertlerinden arınmış, tüm gözyaşlarınız dinmiş olsun. Yüzünüz de hep gülümseme, kalbiniz huzurla dolsun. Ramazan Bayramı"nız kutlu olsun.

Dua Kapılarının Ağzına Kadar Açık, bela Ve Kötülüklerin Arındırıldığı Bu Güzel Günde Bayramınızı Tüm Sevdiklerinizle Birlikte Hayırlı ve Mutlu geçirmeniz Dileğiyle Mübarek ramazan Bayramınızı Kutlarım.

En güzel günler sizin olsun. Yüzünüzde hep gülücük hayatınız da yüzünüz kadar güzel olsun. Ramazan Bayramınız mutlu olsun…

İslam'ın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet Hz. Muhammed komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun bayramın mübarek olsun.

Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!

En kötü gününüz bu Ramazan Bayramı"ndaki gibi güzel olsun… Bayramınız kutlu olsun…

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

Sana gelen her iyilik Allah"tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekânın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu Ramazan Bayramın mübarek olsun.

DAVUTOĞLU: HEP BERABER SELAMLAŞALIM VE HELALLEŞELİM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bayramı bir vesile olarak görüp, gelin hep beraber selamlaşalım ve helalleşelim" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Her şeyden önce mübarek Ramazan sonrasında, mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza, büyüklerimize bayram sevinci içinde nice günler temenni ediyorum. Allah Razamanımızı ve bayramımızı hayırlı vesilelere kılsın ve kardeşliğimizi daim eylesin" ifadelerini kullandı.

"Eskilerin güzel bir sözü vardı: hayırlar feth ola, şerler defola" diyen Davutoğlu, Ramazan'ın hayırları fethetme, bayramın ise fethedilen hayırların kutlandığı ayı olduğunu belirtti.

Hazreti Ömer'in halifelik dönemiydi... Bir bayram sabahıydı. Herkes çocuklarına yeni elbiseler almıştı. Ancak Halifenin oğlunun elbisesi eskiydi...Atalarımız "Sayılı günler çabuk geçer" demişlerdir... Çok şükür, oruçlarımızı tuttuk bugün de bayramın birinci gününü idrak ediyoruz... Dinimizde bayramların önemi büyüktür. nbsp;

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Ramazan ve Kurban Bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.)

(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Ramazan Bayramının ve Kurban Bayramının birinci geceleri, Berat gecesi ve Arefe gecesi.)

Bayramlar; Müslümanların kaynaşması, dostlukların tazelenmesi, kırgınlıkların giderilmesi, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için çok güzel bir vesiledir. Bunun için, bayramlarda, ana-babayı, akrabayı, dostları ziyaret etmeli, bayramlarını tebrik etmelidir. Vefat eden yakınlarımızın kabirleri de ziyaret edilerek onlar da sevindirilmelidir. Bilhassa ana-babanın rızasını, duâsını almayı ihmal etmemelidir. Vefat etmişlerse, duadan mahrum bırakılmamalı; onların dostları, ahbabları ziyaret edilerek ahde vefa göstermelidir... Çocuklar sevindirilmelidir. Yetim, kimsesiz çocuklar aranıp bulunmalı, bayram sevincinden mahrum bırakılmamalıdır...

nbsp; nbsp; nbsp; **

Adaletiyle meşhur Hazreti Ömer'in halifelik dönemiydi... Bir bayram gelmişti. Herkes çocuklarına yeni elbiseler almıştı. Hazreti Ömer'in oğlunun elbisesi eskiydi. Bayram günü çocuklar, eski elbiseli olan halifenin çocuğuyla alay etmeye başladılar. Çocuk, ağlayarak babasının yanına geldi.Halife, oğluna şefkatle baktı... Beyt-ül-mâl (Hazine) Eminini çağırdı. Oğlunun ağlama sebebini anlattıktan sonra, gelecek ayın maaşından bir miktar avans vermesini istedi... Beytül-mâl Emini;

-Yâ Emirel-mü'minin, yaşayacağınızı muhakkak biliyor musunuz ki, gelecek aya mahsuben benden para istiyorsunuz? dedi. Hazreti Ömer;

-Bunu Allahü teâlâdan başka kimse bilemez, buyurdu.

-Ey Halife! Yaşayıp yaşamayacağınızı bilmedikten sonra, borç almanız ne size yakışır, ne de bizim vermemiz makul olur. Öyle değil mi? dedi.

Hazreti Ömer, düşündü, tefekkür etti. Söylediğine pişman oldu... Böyle bir memuru olduğu için Rabbine şükretti. Ona da hayır duâda bulundu.Allahü teâlâ o anda çocuğun kalbine bir yumuşaklık verdi. Babasının düştüğü müşkül durumu anladı ve hiç üzüntü duymadan neşe ile arkadaşlarının yanına döndü...

Bayramınız mübarek olsun efendim...

Ahmet Demirbaş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...